En torn i øjet
Forfatter: Julie Hastrup
Udgivelsesdato: 2019 (1.udgave)
Forlag: Politikens Forlag
Format: ebook, Paperback
ISBN: 9788740062410
Sprog: Dansk
Bedømmelse: Den type krimi hvor man danner sin egen ide om gerningsmanden, men så på de sidste sider bliver der vendt fuldstændig op og ned på det billede, når afsløringen kommer.
Karakter:
5,0 rating
Bogen kan købes online hos:
Anmeldelse:

Første bind i serien om den københavnske efterforsker Rebekka Holm som arbejder hos Rigspolitiets Rejsehold. Handlingen foregår i og omkring København, men i denne første bog foregår en stor del af handlingen i det sønderjyske, nærmere bestemt i Ringkøbing. Her er den 22-årige Anna Gudbergsen fundet brutalt myrdet med talrige knivstik i et område omkring Ringkøbing Fjord.

Rebekka Holm bliver sendt til Ringkøbing for at efterforske mordet på den unge kvinde, her kommer hun til at arbejde sammen med den lokale betjent Michael Bertelsen. For Rebekka er Ringkøbing ikke blot en by i Danmark, det er nemlig hendes fødeby så sagen bliver et gensyn med en by som hun for længe siden har forladt og nu er nødt til at gense uanset hvor meget hun helst vil undgå dette.

Efterforskningen udvikler sig da en lille pige pludselig forsvinder, og de 2 sager viser sig at hænge sammen, og ikke mindst da det viser sig at der også er en sammenkædning til Rebekkas egen barndom og opvækst i byen. Langsomt begynder en dyster fortid at dukke frem, en fortid som hun for længst har lagt godt og grundigt bag sig. Og så ikke helt alligevel….der er lagt op til spænding og intriger med denne debutkrimi fra Julie Hastrup. Den type krimi hvor man danner sin egen ide om gerningsmanden, men så på de sidste sider bliver der vendt fuldstændig op og ned på det billede, når afsløringen kommer. Her kan jeg roligt sige at det ikke er som forventet.

Forlagets beskrivelse

Efterforsker Rebekka Holm er tilknyttet Rigspolitiets Rejsehold. Hun er ung, ambitiøs og på vej fremad i karrieren, men bliver nu tvunget til at konfrontere en fortid, hun ikke har set i øjnene i seksten år. For da en ung kvinde findes brutalt myrdet i skoven tæt ved Ringkøbing Fjord, bliver Holm sendt til sin hjemegn for at opklare forbrydelsen. Her bliver hun sat til at arbejde sammen med den lokale politimand, Michael Bertelsen, der i jagten på morderen skal hjælpe hende med at holde sig fri af et væld af løgne og intriger.

En torn i øjet er første bind i Julie Hastrups serie om efterforskeren Rebekka Holm.