Åbent hus

Fuldstændigt fangende fra første side, det er bare en af den slags bøger hvor skrivestilen er så naturlig og historien bare interessant så at man bliver fængslet med det samme. Bogen er 3. bind i serien om kriminalinspektør Emma Sköld, i denne bogs handling er hun gravid med sit og kæresten Kristoffers fælles barn, samtidig forfølges hun af sin ekskæreste som bare ikke kan give slip på hende.

Handlingen starter med at følge en ukendt person, hvorefter der springes videre til Cornelia Göransson og datteren Astrid Cornelias veninde Josefin er samtidig Emma Skölds søster. Emma er kriminalinspektør ved politiet i byen Bromma i Sverige, vi følger nu de 3 kvinder med hver deres partner – henholdsvis Cornelias mand Hans, Josefin og hendes mand Andreas samt Emma og kæresten Kristoffer. Hver familie med deres personlige og daglige problemer, hvilket man som læser lige så stille og roligt bliver introduceret til.

Da Cornelia finder sin mand død i gæsteværelset, morgenen efter et Åbent hus-arrangement i forbindelse med et salg af deres hus – bliver Emma som kriminalinspektør sat på sagen. En mistanke ligger da også lige for da Cornelia samme dag er på vej til at forlade hjemmet for at flytte i sin egen lejlighed sammen med parrets fælles datter. Samtidig gemmer Cornelia på en hemmelighed som forstærker mistanken mod hende.

Undervejs i handlingen, dukker der dystre glimt frem af gerningsmanden men ikke nok til at man får tilstrækkeligt med indblik til at kunne gisne om hvem det er. Handlingens personligheder har forbindelser på kryds og tværs som bliver knyttet sammen, men det er først til sidst at trådene bliver knyttet sammen og sammenhængen rigtig dukker op. Så man bliver holdt hen i spænding, indtil den meget overraskende afslutning som jeg ikke vil afsløre her.

Rigtig godt skrevet og med forståelse for opbygning af det psykologiske spil, som man ikke fornemmer for det gælder bare om at læse næste side med, og den næste….uden egentlig at have en ide om hvem den egentlige gerningsmand er.

Forlagets beskrivelse

Familien Göransson har deres hus til salg, men morgenen efter et åbent hus–arrangement finder den seksårige datter sin far brutalt myrdet i gæsteværelset. Der er ingen tegn på indbrud, og mordvåbnet er en af familiens egne køkkenknive. Har nogen gemt sig i huset efter fremvisningen? Eneste tegn på dette er datterens påstand om, at en fremmed har klappet hende på kinden i nattens løb.

Kriminalinspektør Emma Sköld, som får ansvaret for efterforskningen, har mistanke til afdødes hustru. Og hemmeligheder, som afsløres, underbygger også denne teori. Men så vender flere mord i forbindelse med åbent hus-arrangementer op og ned på det hele. For hvad er det egentlig, der foregår i det hyggelige boligkvarter? Og hvad er forbindelsen mellem ofrene?

Info om bogen

Forfatter: Sofie Sarenbrant
Udgivelsesår: 2015
Forlag: People’s Press
Sideantal: 388

Hvor kan du købe bogen

På Tales.dkÅbent hus
På Saxo.dkÅbent hus
På Bog & IdeÅbent hus

Andre bøger i serien om Emma Sköld

Hvil i fred – 1. bind i serien om Emma Sköld

På et celebert spa findes en kendt skuespillerinde dybt bevidstløs og et ældre ægtepar døde. Det chokerede personale tilkalder straks politiet, men alle undersøgelser tyder på, at det blot drejer sig om en tragisk ulykke og en overdosis sovepiller. Alligevel har hotelchefen en fornemmelse af, at der er noget galt, og da de nogle dage senere finder endnu en person død, er der da heller ingen tvivl: Det er drab.

Kriminalassistent Emma Sköld får ansvaret for efterforskningen. Snart bliver hun klar over, at der er en sammenhæng mellem de tre hændelser, og at de leder efter en gerningsmand, der ikke er færdig med at dræbe.


Døden løber marathon – 2. bind i serien om Emma Sköld

Kriminalassistent Emma Sköld overværer løbet for at heppe på sin søster, men da hun hører, at en livløs kvindelig løber netop er blevet fundet i en park, skynder hun sig til findestedet. Hun kan konstatere, at der ikke er tvivl om, at kvinden er blevet myrdet. To døde løbere kan ikke være en tilfældighed, og Emma står tilbage med tanken, om der er et eller andet sted i det store maratonfelt løber en morder.


Babysitteren – 4. bind i serien om Emma Sköld

Da kriminalinspektør Emma Sköld vågner i en hospitalsseng efter fem måneder i koma, har hun ingen anelse om, hvad der er sket. Hun husker kun, at hun efterlod sin fire uger gamle datter hos kæresten, Kristoffer, for at ride en tur. I Emmas fravær har Kristoffer bedt sin tidligere kæreste om hjælp til at passe datteren, og det er en opgave, hun trives alt for godt med. For dels er hun aldrig kommet over bruddet med Kristoffer, dels har hun altid ønsket at blive mor. Nu ligger Emma i sin hospitalsseng og undrer sig over, hvad det er Kristoffer skjuler for hende. Og hvad med rideuheldet – var det overhovedet en ulykke? Eller er der i virkeligheden nogen, der vil hende til livs? Da hun beslutter at indvie en kollega i sine bekymringer, får det katastrofale konsekvenser.


Tiggeren – 5. bind i serien om Emma Sköld

Stockholm hjemsøges af en række mystiske mord på rumænske tiggere. Og endnu mere mystisk er det, at alle politifolk, som interesserer sig for sagen, kommer af dage ved en ulykke. Således også Emma Sköld som havde fået mistanke om, at der var noget helt galt med efterforskningen. Men nu har hendes far – den tidligere politimester Evart Sköld – besluttet sig for at gøre arbejdet færdigt. Og Evert har et es i ærmet, for i baggrunden har han i al hemmelighed en person, der trækker i trådene. En person der længe – med risiko for eget liv – har haft mistanke om, hvem der står bag alle drabene. Og hvorfor.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button