The Boy with the Narwhal Tooth

En for mig helt ukendt forfatter med et dansk-klingende navn men som udelukkende skriver på engelsk, så var jeg nysgerrig. Bogen er den første i en serie om politibetjenten Petra Jensen, som lige er blevet færdiguddannet fra Politiskolen. Hun har fået arbejdet på politistationen i Nuuk, og får ved et tilfælde tildelt en sag om en 5-årig dreng som har været forsvundet i 1 år. Efter en opringning om den forsvundne dreng, bliver Petra ansvarlig for Nuuk politis første afdeling for Missing persons.

For at undersøge sagen nærmere tager hun til den nordligt beliggende by Qaanaaq, hvor opringningen om den forsvundne dreng kom fra – her møder hun manden Tuukula og datteren Luui.

Handlingen lægger op til en spændende efterforskning og ikke mindst bliver man som læser inddraget i den grønlandske kultur og leveforhold. Ikke mindst de gamle traditioner og myter som lever blandt den ældre del af befolkningen. Hovedpersonen Petra, som er bybo fra hovedstaden er her på ukendt grund og oplever selv for første gang den del af den grønlandske kultur.

Selve handlingen er spændende og spændingen bygges op, for desværre at ende lidt i et antiklimaks for efter at have fundet den savnede dreng, er det ligesom at handlingen dør. Den længe ventede afslutning på hvad der skete, hvorfor mv. udebliver og man sidder som læser tilbage med en underlig uafklaret fornemmelse. Ærgeligt, for handling og skrivestil er rigtig god, og jeg var fuld af forventning da jeg gik i gang med at læse bogen men desværre endte det med en lidt flad fornemmelse.

Forlagets beskrivelse

Da en ung grønlandsk dreng meldes forsvundet for nærmest lige præcis 12 måneder siden, drager den nyuddannede politibetjent Petra Jensen til det nordlige Grønland for at finde ham.

The Boy with the Narwhal Tooth er den første bog i serien af Greenland Missing Persons noveller som finder sted i det barske og uforudsigelige Arktis – rig på traditioner, myter og kultur. 

Om forfatteren

Chris Paton er brite men skriver under det danske navn Christoffer Petersen, han begyndte at skrive bøger om livet i Grønland mens han sammen med sin kone arbejdede som lærer i byen Qaanaaq. Her boede parret i 7 år, før de tog turen til Danmark og nu er bosiddende i Sønderjylland. Han har en Master of Arts i Professional Writing fra Falmouth University i England. Forfatterskabet omfatter blandt andet 18 romaner og 25 noveller, som alle har fokus omkring Grønland, Arktik og ikke mindst Danmark. Alle hans bøger er på engelsk, selv med det danske navn.

Info om bogen

Forfatter: Christoffer Petersen
Udgivelsesår: 2020
Forlag: Aarluuk Press
Sideantal: 98
Sprog: Engelsk

Hvor kan du købe bogen

Christoffers bøger sælges primært på Amazon.com, men kan også findes i danske online-boghandlere – det er dog ikke alle hans bøger som er tilgængelige der.

Som Paperback eller ebog – The Boy with the Narwhal Tooth

Andre bøger af Christoffer Petersen

Constable David Maratse Omnibus Edition 1

– Fire krimi noveller fra Grønland

The Greenland Crime Omnibus er en samling af tidligere udgivet krimi noveller – blandt andet Seven Graves – One Winter, Blood Floe, og We Shall Be Monsters. Alle bøgerne kan også købes individuelt.


Greenland Missing Persons – Omnibus Edition 1

En samling af Christoffer Petersens korte noveller om forsvundne personer i Grønland, herunder Looking after Luui og The Baffin Bay Stomp.


The Bolivian Girl

When an American Special Forces unit finds a mute young woman in a remote target location in Bolivia, they are forced to fight to get her to safety, while trying to uncover her identity and her true purpose.

The Bolivian Girl is the first in a new series of hard-hitting military action thrillers from the author of Seven Graves, One Winter and the Greenland Crime and Thriller series of novels and novellas.

Indlægget indeholder affiliatelink

Grønlands Missing Persons

Lever desværre ikke op til forventningerne

En forsvunden dreng i det barske Arktis

User Rating: No Ratings Yet !
Vis mere

Andre indlæg

Back to top button