Svar hvis du kan høre mig
Forfatter: Ninni Schulman
Udgivelsesdato: 2013
Forlag: People's Press
Oversat af: Louise Ardenfelt Ravnild
Format: Paperback, hardcover
ISBN: 9788772391212
Antal sider: 441
Originalland: Sverige
Sprog: Dansk
Bedømmelse: Den lokale jagtklub går på jagt, en af deltagerne og hans datter forsvinder. Herfra følger 6 intense dage hvor der arbejdes på højtryk med efterforskning fra politiet, og en lokal journalist.
Karakter:
5,0 rating
Bogen kan købes online hos:
Anmeldelse:

Endnu en super svensk krimi – de må have et specielt gen eller få noget specielt krimi-drik i sutteflasken, for de kan bare skrive gode krimier i Sverige. Bogen her blev da også læst på meget kort tid, den var svær at lægge fra sig så heldigvis var vejret godt og havestolen det perfekte sted at læse bogen.

En tidlig morgen i oktober måned, samles den lokale jagtklub i byen Uvanå – med det formål at tage på elgjagt. Da der lidt senere lyder skud, tror deltagerne naturligvis at der er skudt en elg men sandheden viser sig at være en anden. En af deltagerne bliver fundet skudt og hans datter, som var med på jagten er sporløst forsvundet. En af deltagerne i jagten er tilfældigvis den lokale politichef Petra Wilander, som ikke kan være med til efterforskningen men alligevel er med på sidelinien. Ikke helt på sidelinien, er journalisten Magdalena Hansson, som egentlig er på barsel med datteren Liv men da hendes arbejdsplads trues af nedskæringer, trækker hun i arbejdstøjet for at følge med i efterforskningen.

Da bogens handling foregår over blot 6 dage, er der fart på og spændingen udebliver heller ikke. Et velskrevet og velkomponeret plot som ikke mindst er godt forberedt, så at slutningen kommer som en overraskelse. Hvor der i mange krimier, gives små hints eller plantes ideer om hvem gernings-manden kan være – så forløses det afgørende clue først helt til sidst. Ligesom en god krimi skal være.

Forlagets beskrivelse

Tredje bind i den populære Hagfors-krimiserie En dag i oktober tager den lokale jagtklub på jagt i Uvanå. Jagtklubben består af blandt andre politichef Petra Wilander og jagtentusiasten Pär Sanner, som denne gang har inviteret sin teenagedatter Alva med. Pludselig lyder der skud mellem træerne – men hvem skydes der efter, når der ingen elge er i nærheden? Da gruppen igen samles, er der to, der er forsvundet: Pär og Alva.