Blog

Manuskriptforfatter debuterer med spændingsroman

Den succesfulde manuskriptforfatter, Jenny Lund Madsen har kastet sig ud i en for hende ny genre, hun har nemlig udgivet sin første spændingsroman Tredive dages mørke. Handlingen er en medrivende fortælling, der udspiller sig i et islandsk lokalsamfund og byder på både krimi, komedie og drama. Bogen er Jenny Lund Madsens svendestykke som romanforfatter og resultatet af fuldkommen kunstnerisk frihed.

Den snobbede, drikfældige, ensomme og ovenikøbet skriveblokerede forfatter Hannah udfordres ved et skæbnens uheld til at skrive en krimi på 30 dage. Hun rejser hovedkulds til Island for inspiration, hvor hun indlogerer sig hos den gæstfri Ella i en lille, fredelig by Húsafjöður. Men under overfladen i Húsafjöður er stærke strømme i bevægelse. Få dage efter Hannahs ankomst finder man Ellas nevø Thor livløs på stranden. Druknet. Thor var, som alle de andre, søn af en fisker, men han led af stærk hydrofobi. Det var almindeligt kendt, og Thor nærmede sig aldrig vandet … så hvordan kunne han drukne? Og var det bare en ulykke?

Hannah begynder at udforske dødsfaldet som en god start på sin klichékrimi, men trækkes snart ned i farlige hemmeligheder i Húsafjöður. I Island med sin kulde, sne og mørke finder Hannah fortiden gemt – men det er også her, hun aner en fremtid.”

Komplet kunstnerisk frihed
Med en succesfuld og erfaringsrig karriere som manuskriptforfatter inden for film- og tv-serier fik Jenny Lund Madsen lyst til at træde ud af sine vante rammer og udfordre skrivestilen med en ny genre – spændingsromanen. Til forskel fra de korte og hektiske deadlines, der sædvanligvis kendetegner hendes arbejdsliv, har skriveprocessen denne gang været fuldkommen lystbetonet og dermed et kæmpe kreativt frirum: for første gang i sit professionelle liv har hun ikke skullet forholde sig til kommercielle interesser, men udelukkende til sig selv og sine egne kunstneriske standarder.

Tredive dages mørke er udkommet som fysisk bog*, lydbog* og som ebog*. (*affiliatelink)

Om Jenny Lund Madsen
Jenny Lund Madsen er født i 1983, uddannet Cand. Mag. i Filmvidenskab og har studeret manuskriptskrivning på University of California Los Angeles (UCLA).

Hun har siden 2009 arbejdet som manuskriptforfatter på spillefilm og tv-serier, herunder Sjit Happens, Mercur, Rita og Bedrag.

I 2019 debuterede hun som dramatiker med Audition på Aarhus teater. Uanset medie bevæger Jenny sig i et genremæssigt krydsfelt af komedie, drama og krimi og har således nye både krimi- og komedieserier på vej til skærmen.

Fotokredit: Lærke Posselt