Blog

Skrivecamp for børnene

Efterårsferien nærmer sig og hvad skal i få tiden til at gå med ? kan børnene godt lide at læse eller skrive, så er Gyldendals skrivecamp en oplagt aktivitet. Hvis dine børn er i aldersgruppen mellem 10 og 13 år så kan de komme med på Gyldendals skrivecamp, hvor der vil være spændende aktiviteter som skal være med til at sætte gang i fantasien og lære om det skrevne ord og hvad det kan.

Arrangementet varer hele ugen og foregår i forlagets lokaler. Der vil blive tid til at lære en masse men også tid til at hygge og slappe af. Hver dag spises frokost i fællesskab, der bliver spillet spil, hyggesludret og hvad der nu falder ind for at have det sjovt.

Der på skrivecamp’en være fokus på skrivekundskaben og dens redskaber. Derudover vil der være undervisning hvor der laves konkrete skriveøvelser, som vil lære børnene at bruge deres fantasi og at lege med ord. Undervejs vil teksterne blive fortalt til hinanden, så at alle få erfaring med tekster og fokusere på de greb, der fungerer, og det der ikke gør. Børnene vil også lære, hvordan man giver god og konstruktiv kritik.

Desuden vil børnene blive introduceret til hvordan hver især læser og forstår en tekst, hvad kan de lide i en bog eller historie. Hvad er spænde – er det røverhistorier, gys, krimi eller historier om dyr. Derudover vil der komme forskellige forfattere forbi, og læse højt fra deres bøger og fortælle om arbejdet med deres bøger og opbygning af historien.

Fredag d. 22/10 kl. 15 vil der være en fælles afslutning på skrivecamp’en, her vil forældrene blive inviteret ind på forlaget, så de kan se og høre, hvad deres børn har lavet i løbet af ugen. Børnene vil her vise hvad de har lært i løbet af ugen ved blandt andet fortælling og højtlæsning.

Dagens program starter hver dag kl. 10.00 (undtaget mandag hvor der startes kl. 9.30) og slutter kl. 15.15

Kl. 10.00:
Godmorgen og velkommen
Kl. 10.00 – 12.00: Skriveværksted
Kl. 12.00 – 13.00: Frokost
Kl. 13.00 – 15.00: Skriveværksted, læsetid, forfatterbesøg
Kl. 15.15: Farvel og på gensyn i morgen

Praktisk:
Der bliver brug for en computer eller andet skriveredskab til kurset.

Adresse:
Gyldendals Forlag
Pilestræde 51, Indgang via porten
1001 København K

Hvornår:
Fra d. 18. oktober 2021 kl. 09:30 til d. 22. oktober kl. 15:00

Du kan købe billetter til skrivecamp’en Køb billet