Sara Blædel

At være ordblind skulle ikke forhindre Sara Blædel i at uddanne sig til journalist, og senere blive en af Danmarks mest populære forfattere. Hun startede med at uddanne sig til tjener, for herefter at arbejde indenfor trykkeribranchen men kunne ikke tåle de stoffer som man benytter og stoppede derfor.

Hun startede sit eget krimiforlag – Sara B. som blev indledningen til hendes karriere indenfor krimiverden. Hun har siden udgivet serien om kriminalassistent Louise Rick, hvor bogen Grønt støv som den første udkom i 2004. Herefter er der løbende udkommet bøger i serien om Louise Rick og veninden Camilla Lind. Seneste bind er Den tavse enke fra 2020.

I 2016 udkom første bind i serien om Ilka som arver en bedemands-forretning i USA efter sin far. Serien om Ilka er en trilogi og omfatter bøgerne – Bedemandens datter, Ilkas arv og Den tredie søster.

Sara Blædel har modtaget flere priser for sine bøger – bla. Krimiakademiets debutantpris, Årets Forfatter 2019, Krimimessens Publikumspris 2016 og De Gyldne Laurbær.

 

Foto credit: Fotograf Les Kaner

Sorry, no books found
Back to top button