Døden i desserten
Forfatter: Rosemary Shrager
Udgivelsesdato: 10. august 2023
Forlag: Cicero
Oversat af: Brian Christensen
Format: ebook, audiobook
ISBN: 9788702356908
Antal sider: 400
Sprog: Dansk
Bedømmelse: Døden i desserten har et indviklet og spændende plot, som er pakket ind i oceaner af mad.
Karakter:
4,0 rating
Bogen kan købes online hos:
Anmeldelse:

Døden i desserten er skrevet af den i England kendte tv-kok Rosemary Shrager. I England har hun brillieret med sin madlavning i egne tv-serier, medvirket i flere andre udsendelser. Nu prøver hun kræfter med krimigenren. Døden i desserten er anden bog i serien om Prudence Bulstrode, som vi første gang stiftede bekendtskab med i bogen Mord på menuen.

Denne gang skal Prudence Bulstrode arrangere en middag for beboerne i landsbyen Scrafton Busk i Yorkshire med hjælp fra sit barnebarn Suki. Hver eneste af de mere end 100 landsbyboere venter spændt på middagen. Men ventetiden på hendes berømte figenbudding er længere, end de havde forventet.

Det er vinter, det sner, og Prudence er i gang med at forberede maden og tjekke sine berømte buddinger efter deres seks uger lange modningsperiode. Alt er klar til at gå i gang. Men så kigger hun ud af vinduet og fornemmer noget mærkeligt, som hun ikke helt kan sætte fingeren på. Det bekymrer hende, og senere får et skrig udenfor hende til at skynde sig hen for at se, hvad der er galt. Bekymringen var berettiget. En arm hænger slapt ud af snemanden på landsbyens grønne område.

Liget viser sig at være den lokale vagabond Terry Chandler. Prudence er på sagen - men det er aftenen for det festmåltid, hun så kærligt har forberedt. Hvad skal hun tage sig af først? En vanskelig situation opstår, da årsagen til Terrys død på ingen måde er enkel. Hvorfor snemanden? Og hvad er Mystery Hills? Ingen lader til at vide det, men Prudence er en beslutsom dame, og hun vil løse disse gåder.

Forlagets beskrivelse

Nogle gange må man tage det sure med det søde … Og det er Prudence Bulstrode efterhånden ekspert i.

Prudence Bulstrode elsker en god udfordring, og det er lige præcis, hvad den store fest for hundredvis af gæster i den lille landsby Scrafton Busk viser sig at være. Her skal der kokkereres til den store guldmedalje, og Prudence griber altid muligheden for at imponere gæsterne med sine bedste menuer.

Men på den store aften bliver den lokale vagabond Terry fundet død under mystiske omstændigheder: Han er blevet skjult inde i den store snemand på byens torv. Det mærkværdige og makabre fund får alle til at miste appetitten.

Hvem ønskede sådan en skæbne for Terry? Og hvad betyder den mystiske sidste besked, han efterlod til sin bror? Prudence og hendes barnebarn, Suki, må endnu en gang smøge ærmerne op og kaste sig over sagen.

Pressen skriver:
”Der er underholdning og hygge for alle pengene, når den charmerende men nysgerrige Prudence går i gang med at opklare mord.”
– Lektørudtalelse

"Shrager skriver sansepirrende britisk landsbykrimi, helt bogstaveligt med det hele."
– Jyllands-Posten

Anmeldelse

Døden i desserten har et indviklet og spændende plot, som er pakket ind i oceaner af mad. Prudence Bulstrodes minder lidt om en irriterende Miss Marple eller Jessica Fletcher, når hun render folk på dørene i jagten på nye spor.

Døden i desserten har det hele: mord, folklore, nedgravede skatte og familier på kant med hinanden. Rammen om det hele er det dejlige landskab omkring et meget snedækket Yorkshire, hvor landsbyer kan blive afskåret fra omverdenen med et øjebliks varsel. Den hovedmistænkte virker altid lidt for indlysende, indtil der langsomt afsløres mere om vedkommendes liv og de problemer, han eller hun er havnet i, og til sidst bliver man helt i tvivl om, hvem morderen er.

Jeg reserverer allerede nu bord til den næste gang der bydes til fest med Prudence Bulstrodes.

Hvor kan du købe bogen:

Døden i desserten kan købes hos - Bog&ide
Døden i desserten kan købes hos - Saxo.com

Indlægget indeholder affiliatelinks (reklamelinks).

Døden i desserten

Back to top button