Roman

Modstandskvinden

Det er et Europa i krig og modstandsbevægelsen arbejder med at hjælpe flygtninge i sikkerhed, sørge for forsyninger hvor der er brug for det. I Norge er den unge kvinde Rumi Orlstad, dybt involveret i modstandsarbejdet og hendes forlovede Magnus tager sin del af arbejdet, indtil at han omkommer i forbindelse med en aktion. Rumi er stadig dybt ramt af sorgen over Magnus, da hun må redde 2 agenter fra at omkomme i vinterens dybe sne udenfor Bergen. Hun er nødt til at holde agenterne skjult for de tyske militærfolk som befinder sig i byen, så de bliver taget med hjem og midlertidigt skjult hos naboen. Den ene agent bliver fragtet videre mens den anden Jens forbliver i Bergen, hvor han fortsætter sit modstandsarbejde under dække af en nødhjælps-organisation i byen.

Deres aktiviteter for modstandsbevægelsen må holdes godt skjult, så der er mange ting som ikke bliver sagt og Rumi holder sig tilbage i forhold til at involverer sig for meget, for hun er stadig bange for at miste de personer som er tæt på hende. Så på overfloden er det en helt normal norsk hverdag, som den nu kan være i krigens tegn med fødevare rationering, begrænsning i hverdagen og de tyske soldaters tilstedeværelse og ikke mindst overvågning i byen. Men under overfladen gemmer sig en kampgejst for at befri Norge fra tyskerne.

Samtidig begynder Rumi at få mistanke om der foregår noget hemmeligt i en af byens store villaer, som tyskerne har overtaget og hvor flere unge gravide norske kvinder opholder sig, heriblandt Rumis veninde som også er blevet gravid.

En spændende handling  fra det krigsramte Norge og om deres del i modstandskampen, bogen er godt skrevet men måske en anelse for forudsigeligt og til tider lidt for karrikeret. Dette skal måske ses i at forfatteren ikke er norsk men amerikansk.

Forlagets beskrivelse:

Norge 1942. Krigen raser og Rumi Orlstad og hendes kompagnoner i modstandsbevægelsen smugler britiske agenter, flygtninge og forsyninger over Nordsøen til Skotland.

En aften går en mission grueligt galt, og Rumis forlovede mister livet i de oprørske farvande. Hjerteknust som hun er, sværger Rumi, at hun aldrig skal deltage i modstandsmissioner igen for at skåne hendes nære.

Der går dog ikke længe før Rumi får nys om Hitlers hemmelige planer for Norge, og hun har intet andet valg end endnu engang at sætte livet på spil for sit fædreland. Mandy Robotham behandler krigen gennem de personlige historier, og Modstandskvinden giver et indblik i de dilemmaer og tragiske konsekvenser, som mange modstandsfolk har stået i.

Fakta om bogen

Forfatter: Mandy Robotham
Udgivelsesdato: 28. februar 2023
Forlag: HarperCollins
ISBN: 9788771919684
Antal sider: 400


Hvor finder du bogen:

Modstandskvinden, kan købes hos – Bog&ide
Modstandskvinden, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button