Roman

Brænd alle mine breve

En fortælling om en familie præget af en stor vrede som præger flere af familiens medlemmer, hvor stammer denne vrede fra og hvorfor opstår den, er der gennem årene ikke nogen som tænker – den er der bare. Det er samtidig en vrede som præger familiesammenkomster og festligheder, som egentlig burde være hyggelig tid sammen med familien men istedet bliver til skænderier og vredesudbrud, og opbrud i familien.

Handlingen i Brænd alle mine breve, følger familien Stolpe gennem 3 generationer, og vi møder handlingens hovedperson som er forfatteren af bogen, Alex Schulman. Han er samtidig barnebarn til den svenske forfatter Sven Stolpe som er årsagen til at denne bog er blevet skrevet.

Alex begynder at undre sig over hvor den vrede som han ofte føler kommer fra, og hvorfor ender det med at gå udover hans kone og børn, som nærmest begynder at være bange for ham. En familie hvor hans nærmeste går forsigtigt rundt for ikke at vække hans vrede eller komme til at sige noget forkert.
Langsomt bevæger han sig tilbage til sin mor og derfra videre til sine bedsteforældre, hvor han tilbragte en del af sin barndom. Men det er samtidig en barndom som han tydeligt husker, med morfar Sven Stolpes vredesudbrud og hvor mormor Karin altid var udglattende og undskyldende overfor andre.

Langsomt bevæger Alex sig tilbage i tiden, får kontakt til personer som har kendt bedsteforældrene og i sin søgen opdager han en stor hemmelighed som har været godt skjult i familien. Det er samtidig en hemmelighed om kærlighed og en umenneskelig hævn, som har haft stor betydning for flere personer både i og udenfor familien. Det har derudover også været gnisten til Sven Stolpes dybe vrede men samtidig også været med til at styrke hans eget ego og været en stor del af hans forfatterskab og livslange værk som aldrig nåede at se dagens lys.

En spændende og samtidig skræmmende fortælling om menneskeskæbner som styres af en mands vrede, magtmisbrug og et stort ønske om at hævne sig. Og samtidig en fortælling om det at give slip på den store kærlighed for at redde den person som man elsker allermest.

Forlagets beskrivelse:

“Brænd alle mine breve” er Alex Schulmans fængslende og anmelderroste roman om en mands vrede, der ekkoer i generationer.

Far og forfatter, Alex, indser efter årevis med nedbrydende skænderier, at han besidder en brændende vrede og et indre mørke, der skræmmer hans tre børn og kone. Han beslutter sig for, at udforske sin vrede og dens ophav. Hans undersøgelse fører ham til en række 80 år gamle breve og dagbøger fra og om sin morfar, forfatteren Sven Stolpe. Ud fra disse kilder tegner sig en tragisk historie om rivalisering, forbudt kærlighed og hævn.

Fakta om bogen

Forfatter: Alex Schulman
Udgivelsesdato: 12. september 2022
Forlag: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 9788727018812
Antal sider: 270


Hvor finder du bogen:

Brænd alle mine breve, kan købes hos – Bog&ide
Brænd alle mine breve, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Kærlighed og hævn

Dyster og tankevækkende fortælling fra det virkelige liv, om menneskeskæbner og et enormt had, og ikke mindst mistet kærlighed.

User Rating: No Ratings Yet !

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button