Sommerdøden
Forfatter: Mons Kallentoft
Udgivelsesdato: 20. februar 2015
Forlag: People's Press
Oversat af: Lillian Kingo
ISBN: 9788771374889
Antal sider: 482
Originalland: Sverige
Sprog: Dansk
Bedømmelse: Spændende handling, velskrevet krimi og en god svensk politikrimi. Ind imellem føles handlingen dog lidt tung, da der bruges meget tid på hovedpersonens tanker og følelsesregister
Karakter:
3,0 rating
Bogen kan købes online hos:
Anmeldelse:

Mens sommervarmen bagte udenfor, begyndte jeg på den svenske krimi Sommerdøden af Mons Kallentoft, som også foregår under en varm sommer dog i Sverige. Det er da netop også denne varme sommer, at der i byen Linköping bliver fundet en nøgen ung pige i byens park - hun siger ikke noget og ingen ved hvad der er sket. Kort tid efter melder et forældrepar til politiet, at deres datter ikke er kommet hjem efter at hun skulle overnatte hos sin kæreste mens forældrene var på ferie.

Kriminalkommisær Malin Fors og hendes kollega Zeke går derfor igang med at finde ud af hvad der skete med pigen i parken, hvor der er fundet blodspor og tegn på en forbrydelse tæt på hvor pigen blev fundet. Episoderne med de to piger vækker bekymring, ikke mindst da pigerne er nogenlunde jævnaldrene så spekulationerne går hurtigt på om der er en sammenhæng imellem dem.

Da Fors og Zeke går i gang med at finde ud af hvad der skete, og snakker med de pårørende, ser det ud til at ikke alt er som de siger og Fors og Zeke er derfor nødt til at bore mere ned i forklaringerne og de uoverensstemmelser som træder frem. Undervejs bliver parret nødt til at tage nogle beslutninger i forhold til hvilken retning at efterforskingen skal gå og hvilke spor som de vil følge. Deres chef og samtidig også lederen af efterforskningen, er da heller ikke den mest samarbejdsvillige da han har mere fokus på facaden i forhold til medier, og det gavner heller ikke efterforskningen da han giver nogle hints til pressen som er med til at skabe uro. Efterforskningen går ind imellem lidt trægt og ikke helt som forventet, ikke mindst da begivenhederne pludselig kommer meget tæt på Malin Fors's privatliv.

En velskrevet krimi i vores naboland, der er spænding og drama i hele handlingen. Dertil kommer et psykologisk præg som heldigvis ikke overdøver handlingen eller bliver forstyrrende, men lige giver et indblik i tankerne hos handlingens persongalleri. Undervejs følger vi også en stemme som forsøger at tale til handlingens personer, uden at de helt lytter eller får svar. Her er det velkomponeret plot, hvor der kun lige bliver afsløret lidt af gangen og spændingen fastholdes mens der krydres undervejs.

Forlagets beskrivelse:

Det er den varmeste sommer nogensinde i Linköping. Mens røgen driver ind over byen fra skovbrandene i omegnen, flokkes de få beboere, der er tilbage i sommermånederne, om friluftbadene. Kriminalkommissær Malin Fors spørger sig selv, om nogen har glemt at lukke portene til Helvedes flammer. Det kunne se sådan ud. en tidlig morgen begynder et grusom mareridt - for byen og for Malin selv.

En ung pige bliver fundet i en park, sanseløs og nøgen. Hun husker intet om, hvad der er sket. Samtidig bliver en anden pige meldt savnet af sine forældre, og kort tid efter gør man en uhyggelig opdagelse i sandet nær et af friluftbadene. Sommerdøden er kommet til Linköping.

Hvor finder du bogen:

Sommerdøden kan købes hos - Saxo.com

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Back to top button