Blog

Plantebaserede fristelser

– 60 opskrifter på kager, konfekt og is

Det plantebaserede køkken har aldrig været så populært som nu. Det er der en god grund til, for der findes en overflod af lækre, vitale, farverige og velsmagende råvarer, som vi kan lave dejlige og nærende opskrifter ud fra, hvilket den kendte madinfluencer, Anette Hoeg Nielsen, i den grad gør. Både til det salte og søde køkken, og det er altid med det plantebaseret tæt på sit hjerte.

Anette Hoeg Nielsens retter er altid fyldt med varme farver, kreativitet og æstetik. I Plantebaserede fristelser har Anette taget udgangspunkt i det søde køkken, som altid er meget populært på hende blog. Her er et væld af opskrifter på kager, konfekt og is, som er lidt sundere end ellers.

Det er opskrifter, hvor ingredienserne består af tørrede frugter, forskellige slags nødder, mandler, frø, kerner, friske frugter, bær, havregryn, stenformalet fuldkornsmel, stenformalet sigtet mel, bønner, linser og krydderier. Råvarer med masser af fibre, vitaminer, mineraler og spormineraler. Der er også brugt tørrede frugter, ahornsirup eller uraffinerede sukkertyper som kokossukker, muscovadosukker og rørsukker. Sødemidler, der indeholder fibre, mineraler og vitaminer, og som ikke er helt tomme kalorier.

Her er alt fra hindbær rawcake, banankage, brownie med sorte bønner til ananas-kokos-is og nicecream med vandmelon. Det er opskrifter med enkle råvarer, der kan købes alle steder, og som er til at forstå.

Plantebaserede fristelser – 60 opskrifter på kager, konfekt og is er inddelt i fire hovedafsnit: Bagte kager, Rawcakes, Konfekt og Is.

Anette Hoeg Nielsen er kvinden bag den succesfulde blog og instagramprofil Mad med glød, hvor hun i mange år har delt plantebaserede madopskrifter til kroppen og lige så vigtigt sanserne. I al den tid Anette har beskæftiget sig med mad, har hun haft fokus på grønsagerne. Hun er uddannet kostvejleder i 1996 og har siden da arbejdet med ernæring. Og lavet masser af mad. Det er alt fra at arbejde i en restaurant til at være underviser til at arrangere udelivskurser for pædagoger og pædagogmedhjælpere. Altid med grønsagerne og økologien som sit udgangspunkt.

Anette Hoeg Nielsen fra Malling ved Aarhus er klar med sin første kogebog, hvor hun deler ud af sine søde opskrifter. Foto: ©Privat

Fakta om bogen:

Forlag: Turbine
ISBN: 9788740686357
Sidetal: 176

Bogen kan findes på Bog & Ide – Plantebaserede fristelser

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button