Spænding

Templets sidste hemmelighed

Bogen lød spændende med det gamle Egypten, krigstiden og nutiden – bogen var da også spændende, desværre kom det først til udtryk i den sidste trediedel af bogen hvor handlingen begyndte at blive knyttet sammen. Den første del af bogen bliver brugt til introduktion af det store persongalleri som læseren møder igennem bogen.

Handlingen starter i et kort øjeblik i det gamle Jerusalem, for derefter at gå videre til sidste del af 2. Verdenskrig, og så til sidst ende i nutiden og drabet på hotelejer Piet Jansen. Hans lig bliver fundet i ruinerne af en arkæologisk udgravning ved Nilen. Kriminalinspektør Khalifa bliver sat på sagen, som hurtigt skal vise sig at have forbindelser til en israelsk kvinde som blev dræbt nogle år tidligere. Et drab hvor den påståede gerningsmand begik selvmord og Khalifa har sin tvivl om det var den rigtige gerningsmand. I forbindelse med den nye sag, bliver drabssagen genåbnet og der dukker nye spor op, takket være det noget nødtvungne samarbejde med en alkoholiseret israelsk detektiv Arieh Ben-Roi. Khalifa’s arabiske baggrund og Arieh Ben-Roi’s israelske giver gnister i samarbejdet og de politiske spændinger i Mellemøsten mærkes tydeligt gennem hele handlingen.

Til sidst samles alle trådene i et opgør mellem de forskellige nationaliteter og religioner, og ikke mindst bevarelse af jødisk kulturarv – et opgør som finder sted i en nedlagt mine i Sydtyskland.

Temaet for handlingen er de mange kulturskatte som blev gemt af vejen i netop nedlagte miner, mens slutningen af 2. Verdenskrig nærmede sig. Mens jeg læste bogen, havde jeg fornemmelsen af at det kunne være grundlaget for en film og især med den dramatiske afslutning så ville handlingen være oplagt for en spændingsfilm. Det er ikke en bog som jeg kommer til at læse igen, ud fra et historisk perspektiv var den interessant men det tog desværre for lang tid at få styr på de mange personer og deres rolle i handlingen.

Info om bogen

Forfatter: Paul Sussman
Udgivelsesår: 2005
Forlag: Gyldendal / Tiderne skifter

Hvor kan du købe bogen

På Tales.dkTemplets sidste hemmelighed
På Saxo.dkTemplets sidste hemmelighed

Historisk spænding

Historie og krimi i ét

Hvis man interesserer sig for historie og spænding, så er dette en perfekt bog. Opklaringen af et drab leder efterforskerne sammen med en journalist, på sporet af 2. Verdenskrig og det gamle Egypten.

User Rating: No Ratings Yet !

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button