Krimi

AR

Med AR er Jørn Lier Horst og Thomas Enger tilbage med den fjerde bog i serien om den nu tidligere politimand Alexander Blix og journalisten Emma Ramm.

Efter at have skudt sin datters morder sidder Blix nu i fængsel. Skæbnen vil at hans tidligere kollegaer i politiet har brug for hans hjælp til at opspore en undsluppen tysk morder Walter Kroos. Walter Kroos har siddet fængslet for at have dræbt sin egen far, og der er grund til at tro, at han har sat kursen mod Norge.

Blix kommer i spil, da der ser ud til at være en forbindelse mellem den småkriminelle Jarl Inge Ree, der afsoner i samme afdeling som Blix. For at se om der er en forbindelse mellem Jarl Inge Ree og Walter Kroos, skal Blix skal finde en måde at vinde Rees tillid på, uden at afsløre hans egentlige motiver.

Til at hjælpe sig uden for fængslets mure har Blix journalisten Emma Ramm, som så småt skal til at vende tilbage til sit arbejde på netavisen. Emma Ramm begynder at grave i sagen om Walter Kroos, og opdager hurtigt at sporet fører tilbage til noget som skete i 2004, da Walter var på sommerferie med sine forældre i den norske by Osen.

Emma Ramm forsøger at afdække hvad der reelt var der skete i 2004. Hendes mange spørgsmål afdækker skjulte konflikter og gamle hemmeligheder bringes til live igen i det lille landsbysamfund.

Forlagets beskrivelse

Alexander Blix er en slagen mand. Han er dømt for drabet på sin datters morder, og det er ikke ufarligt at sidde i fængsel som tidligere politimand.

Udenfor murene har Blix’ tidligere kolleger sat jagten ind på en drabsmand, der er flygtet fra et fængsel i Tyskland. Den flygtede fange har forbindelse til en indsat på Blix’ fængselsafdeling – og nu er han på vej til Norge.

Politiet får brug for Blix’ viden fra fængslet, og Blix får brug for Emma Ramm, der udover at være journalist også er en nær ven. Ramms undersøgelser leder til en bygd 150 kilometer nord for Oslo, hvor flere af indbyggerne bærer på farlige hemmeligheder og dybe ar.

AR kan læses uafhængigt af de andre bøger i serien om Alexander Blix og Emma Ramm

Anmeldelse

Jeg var spændt på denne fjerde bog om Blix. Både Jørn Lier Horst og Thomas Enger skriver fremragende bøger og da de startede samarbejdet omkring serien med Blix, var jeg meget begejstret for de to første bøger. Samme oplevelse havde jeg ikke med deres tredje bog, som krævede på tilløb og flere forsøg at komme igennem. Det kan jeg til gengæld ikke sige om AR, som er velskrevet og med et dejligt flow i handlingen. En meget letlæst bog, som jeg havde svært ved at lægge fra mig. Det her er en rigtig feriebog!

Plottet er egentlig ikke kompliceret men alligevel fængslende. Hvad skete der i 2004 og hvad skal Walter Kroos i Osen? At sandheden sejrer og retfærdigheden sker fyldest syntes at være temaet i Ar. Naivt eller?

Under alle omstændigheder vil du have nogle gode timer i have- eller strandstolen med en bog, så er Ar et godt valg. Den er spændende, velskrevet og letlæst.

Ar

Fakta om bogen

Forfatter: Jørn Lier Horst og Thomas Enger
Udgivelsesdato: 2. juni 2023
Forlag: Modtryk
ISBN: 9788770077828
Antal sider: 355


Hvor finder du bogen:

AR kan købes hos – Bog&ide
AR kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button