Krimi

Gøgeungen af Camilla Läckberg

Det er efterhånden 20 år siden Camilla Läckberg for første gang introducerede os for Fjällbacka og ikke mindst Erica Falck, Patrik Hedstrøm og hans kollegaer på Tanumshede politistation. Selv om det er er fem år siden den forrige bog i serien udkom, har Läckberg ikke ligget på den lade side.

I den mellemliggende periode er det blevet til et par bøger i serien om Faye og dels til to 2 bøger skrevet sammen med mentalisten Henrik Fexéus. Begge serier er i et lidt andet tempo end livet i Fjällbacka. På den baggrund var jeg spændt på om ”pausen” havde gjort noget godt for bøgerne om Erica Falck.

I Gøgeungen, som er 11. bind i Camilla Läckbergs populære Fjällbacka-serie, sker to frygtelige begivenheder, uden nogen tilsyneladende sammenhæng, som ryster Fjällbacka. En berømt fotograf bliver fundet brutalt myrdet i sit showroom. Henning Bauer, nobelpristager i litteratur, bliver udsat for et voldeligt overfald på den lille ø, hvor han er i gang med at skrive den 10. bog i sin verdenskendte serie.

Patrik Hedström og kollegerne på Tanumshede politistation kommer ingen vegne i deres efterforskningen af sagerne, mens Erica Falck til sin kommende bog har kastet sig over et tragisk mord i 1980’ernes Stockholm. Hun opdager hurtigt, at fortidens tråde strækker sig ind i nutiden, og at gamle synder efterlader lange skygger bag sig.

Forlagets beskrivelse

Camilla Läckberg er tilbage i Fjällbacka!

To frygtelige begivenheder, der tilsyneladende ikke har nogen sammenhæng med hinanden, ryster Fjällbacka. En kendt fotograf findes brutalt myrdet i sit showroom, og Henning Bauer, nobelprismodtager i litteratur, bliver udsat for et voldeligt overfald på den lille ø, hvor han er i gang med at skrive den 10. bog i sin verdenskendte serie.

Patrik Hedström og hans kollegaer på Tanumshede Politistation kommer ingen vegne med deres efterforskning, samtidig med at Erica Falck graver i mordet på en transseksuel mand i 1980’ernes Stockholm. Langsomt indser hun, at nutidens hændelser trækker tråde tilbage til fortiden, og at gamle synder kaster lange skygger.

Gøgeungen er 11. fritstående bind i Camilla Läckbergs populære Fjällbacka-serie.

Anmeldelse

Har de 5 år siden sidste bog i Fjällbacke-serien så gjort godt? Svaret må være både og. Det er rart at komme tilbage og se at bogens persongalleri er vokset og udviklet sig i den mellemliggende periode. Hvad der er også er kendetegnende for Fjällbacke-serien, er at Erica kører sit spor – her forsøget på at løse et gammel mord i Stockholm – og Patrik efterforsker et mord begået i Fjällbacka. Selvfølgelig må de to spor før eller siden krydse hinanden.

Läckberg veksler i sin skrivestil mellem fortid og nutid i sin bøger og har en god evne til at binde det hele sammen til sidst. Plottet i Gøgeungen er forholdsvis forudsigeligt, og alene bogens titel bringer hurtigt en på sporet. Det gør nu ikke noget for vejen frem til slutningen er trods alt det mest interessante.

En spændende og velskrevet bog, hvor Läckberg traditionelt også forholder sig til aktuelle emner og problemstillinger i samfundet. Her prikkes lidt til 80’ernes kulturelite i Stockholm. I Gøgeungen svinger hun igen pisken med en kritisk indstilling over for Svenska Akademien i. En fortsættelse af skandalen fra 2018, hvor Läckberg var meger kritisk i forbindelse afsløringer om violdtægt, trusler og chikane. Ligesom Läckberg kommer ind på aktuelle emner som transkønnede og det at blive mor i en sen alder.

Når det så er sagt – ja så blev jeg underholdt. Jeg havde håbet på noget mere. I en periode hvor det vrimler med nye bogudgivelser, så er det ikke en bog som skiller sig ud fra mængden.

gøgeungen af camilla Läckberg

Fakta om bogen

Forfatter: Camilla Läckberg
Udgivelsesdato: 12. januar 2023
Forlag: People’s
ISBN: 9788772009469
Antal sider: 437


Hvor finder du bogen:

Den hemmelige bibliotekar, kan købes hos – Bog&ide
Den hemmelige bibliotekar, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Endnu en god krimi fra Fjällbacka

Spændende og velskrevet bog, et dejligt gensyn med personerne fra Fjällbacka.

User Rating: No Ratings Yet !

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button