Krimi

Vådeskud af Katrine Engberg

En ting kan man sige om Katrine Engbergs netop nyudkommet bog Vådeskud. Her er der absolut ikke tale om et vådeskud. Tværtom så rammer Katrine Engberg igen plet med sin krimi med politiassistenterne Jeppe Kørner og Anette Werner i hovedrollen.

I Vådeskud – den 4. bog med Jeppe Kørner og Anette Werner – tager handlingen sin begyndelse, da teenagedrengen Oscar forsvinder. Jeppe Kørner og Anette Werner sættes på sagen og snart går jagten ind på spor, der kan lede frem til opklaringen af hvad der er Oscars skæbne.

Begivenhederne tager hurtigt fat i Vådskud startende med eftersøgningen efter Oscar, hvis forældre ejer et auktionshus, der er under mistanke for svindel, et lig der dukker op på forbrændingsanlægget og en anden skubbes ud foran et tog.

Der er knald på handlingen og dog samtidig handler bogen i høj grad også om kærlighed, parforhold og døden. Her fornemmer jeg, at det er emner, som i høj grad har optaget (optager) Katrine Engberg selv. Om det fylder for meget i forhold til handlingen eller ej, er der nok delte meninger om. Selv synes jeg det er med til at give hovedpersonerne karakter.

Forlagets beskrivelse

VÅDESKUD: Fejltagelse som gør utilsigtet skade.
Skud som rammer et forkert mål, eller som affyres ved en fejltagelse.

Det er forår, og kirsebærtræerne er ved at springe ud, da teenageren Oscar forsvinder. Han er mellemste barn i den kulørte og velhavende Dreyer-Hoff-familie, som er både kendt og berygtet for deres online auktionshus. Det eneste spor efter drengen, er et kryptisk brev, som ingen kan tyde.

To dage senere finder kranføreren Michael liget af et ungt menneske på Amagerforbrændingen. Er det Oscar? Og hvordan er han i så fald endt der?

Politiassistenterne Jeppe Kørner og Anette Werner hudfletter familien Dreyer-Hoff for at nå ind til sandheden om dem og om Oscar. Anette er tilbage efter barsel, sprudlende og i bedre form end nogensinde, mens Jeppe balancerer på en knivsæg for at finde fodfæste som kæreste og papfar til Saras to døtre. Det gør det ikke nemmere, at sagen handler om et barn. Om forældreskab. Og død.

Og den pensionerede litteraturprofessor Esther får utilsigtet en rolle i sagen. Hun er kommet i gang med at skrive igen på trods af, at vennen Gregers måske nærmer sig det sidste punktum før hende.

VÅDESKUD er 4. bind i serien med efterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner, og snushanen Esther de Laurenti.

Anmeldelse

Siden Katrine Engberg debuterede med sin første krimi i 2016, har jeg været en stor fan. Hun forstår at skrue en spændende krimi frem. Jeg mener, at læst et sted at serien lidt populært kaldes ”københavnerserien” – og det med god grund. Katrine Engberg formår som ingen anden kriminalforfatter at inddrage København og dens bygninger i sine bøgers handling.

I Vådskud stifter vi blandt andet bekendtskab med søforterne Trekroner og Prøvestenen, ligesom både Thorvaldsens Museum og Amagerforbrændingen spiller en rolle i fortællingen. Jeg kan næsten se for mig, hvordan Katrine Engberg har siddet i familiens båd og ladet sig inspirere mens hun har ”tøffet” rundt i Københavns Havn.

Vådeskud er en både spændende og underholdende bog og som er yderst velskrevet. Katrine Engberg har skruet handlingen godt sammen og som læser kan man let blive ledt på vildspor undervejs i handlingen.

Det eneste, der irriterer mig lidt er hendes konsekvente anvendelse af ordene “tænde en bil” fremfor at starte en bil. En klassisk diskussion, som jeg får mange år siden på en hjemmeside om biler så afsluttet med kommentaren om, at det kun er blondiner som tænder en bil…. Nå lad nu det være – det blev en lang parentes som jo reelt ingen indflydelse har på bogens handling.

Jeg glæder mig allerede til nr. 5 i serien……

Om Vådeskud

Sprog: Dansk
ISBN: 9788772006918
Forlag: People’sPress
Sideantal: 339
Udgivet: 6. september 2019

Vådeskud kan købes hos Bog & idé
Vådeskud kan købes hos Saxo.com

Vådeskud af Katrine Engberg

Vådeskud er en velskrevet og spændende krimi

Vådeskud er en både spændende og underholdende bog og som er yderst velskrevet. Katrine Engberg har skruet handlingen godt sammen og som læser kan man let blive ledt på vildspor undervejs i handlingen.

User Rating: No Ratings Yet !

Andre artikler

Back to top button