Spænding

Som natten kender stjernerne af Elsebeth Egholm

Med “Som natten kender stjernerne” har Elsebeth Egholm skiftet genre og skrevet en kærlighedsroman om familiehemmeligheder, fortidens smerte og ikke mindst om en besværlig forelskelse.

Som natten kender stjernerne, ligger noget væk fra de krimier som Elsebeth Egholm gennem de sidste 20 år har skrevet om Dicte Svendsen og senest om Rina. Her er tale om en kærlighedshistorie, tilført lidt spænding puttet i en musikalsk ramme – måske inspireret af hendes egen fortid som studerende i musikvidenskab ved Aarhus Universitet og ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Forlagets beskrivelse

Koncertpianisten Malou Beck mister på samme tid både sin mor og sin musik. Under oprydning i morens lejlighed finder Malou og hendes søster en gammel lakplade – en Chopin-indspilning fra 1930’erne med en fransk pianist, Sophie Costeau, indspillet på et helt særligt flygel. Musikken er magisk, og da hun ser fotoet på omslaget, ser hun, at Sophie ligner hende selv. Har deres mor holdt på en familiehemmelighed?

For at finde sandheden om Sophie og finde flyglet til sin ven, instrument- samleren Elias, tager hun til Lorraine i Frankrig. Men sproget driller. Som tolk hyrer hun derfor Cody Blake, en amerikaner med en dyster fortid, som bor på en husbåd ved Moselfloden. Han er guitarist i et coverband, for i musikken kan han glemme sig selv. For Cody er Malou den, der kan gøre ham hel. For Malou er han den, der kan vise vej tilbage til det, hun har mistet. Men der er hensyn, der vejer tungere end kærligheden.

Anmeldelse

I sit efterord til bogen skriver Elsebeth Egholm, ”at skrive denne roman, har været som at indøve en sonate af Mozart. Først går det hele legende let, det triller derudaf, nodebilledet er overskueligt, og det melodiske ligger lige til højrehånden. Så går op for en, at det, der så nemt ud, er sværere end som så”.

Lad os da bare blive i det billedlige, for under det som så kan kaldes bogens ouverture, overvejede jeg kraftigt hvordan jeg kunne liste væk i pausen for noget mere trivielt og kedelig optakt har jeg ikke læst længe. Hold k…. hvor er jeg glad for at jeg ikke listede af og lagde bogen til siden. Endnu engang beviste Elsebeth Egholm at hun mestrer at skrue en god og fængslende historie frem, her i en elegant indpakning i form af en kærlighedshistorie tilsendt et element af spænding.

Da Malou drager til Frankrig for at finde ud af hvem både Sophie og hendes mor var, så ender det i lige så høj grad om også at finde sig selv. I jagten på Sophie og flyglet får Malou hjælp af amerikaneren Cody, som hun tilfældigvis møder. Cody er en mand, som kæmper med sine egne dæmoner fra fortiden.

En central den af historien kredser omkring begivenheder, som skete under 2. verdenskrig, hvor tyskerne havde besat Frankrig, og hvor den franske modstandsbevægelse spiller en central rolle i bogen.

Oven i dette følger man så Malous egne tanke og overvejelser om hvad hun selv vil med sit liv. Tilbage til det gamle liv med den dominerende ældre mand Holger eller skabe sig et nyt og frit liv med sig selv i højsædet.

Min skepsis blev gjort til skamme. Pludselig var jeg halvvejs gennem bogens 352 sider for så at opdage, at jeg manglede 36 sider. Fængslende og fremragende kærlighedsroman som viser en ny og ikke mindst spændende side af Elsebeth Egholm.

Om Som natten kender stjernerne

Sprog: Dansk
ISBN: 9788740060577
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 352
Udgivet: 10. september 2020

Som natten kender stjernerne kan købes hos tales.dk
Som natten kender stjernerne kan købes hos Saxo.com

Som natten kender stjernerne af Elsebeth Egholm

Fængslende og fremragende kærlighedsroman

Fængslende og fremragende kærlighedsroman som viser en ny og ikke mindst spændende side af Elsebeth Egholm.

User Rating: No Ratings Yet !

Andre artikler

Back to top button