Forfattere

Bag om Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm er født i Nyborg men opvokset i Århus, som også er byen der danner grundlag for handlingen i hovedparten af hendes bøger.

Forud for sin karriere som krimiforfatter, har hun bevæget sig indenfor musikkens verden og læst musikvidenskab ved Aarhus Universitet samt på Det jyske Musikkonservatorium hvor drømmen var at blive pianist. Da interessen for journalistikken var dybere, uddannede hun sig til journalist. Herefter arbejdede hun i nogle år som journalist på bl.a. Berlingske Tidende.

Det skulle så ikke være den vej at Elsebeth Egholm valgte at gå af, og hendes forfatterdebut kom i 1999, da hun udgav debutromanen De frie kvinders klub. Dette blev startskuddet på hendes forfatterkarriere, som blandt andet omfatter serien om journalisten Dicte Svendsen – hvoraf første bind i serien udkom i 2001. Det er siden blevet til 9 bøger i serien, og efterfølgende 2 bøger hvor det er Dicte Svendsens søn, Peter Boutrup, som er hovedperson.

Senere er serien om lægen Rina, der lider af den sjældne sygdom ansigtsblindhed kommet til, og første bind blev udgivet i 2017. Det er indtil videre blevet til 2 bøger i serien.

Seneste bog fra Elsebeth Egholm er kærlighedsromanen Som natten kender stjernerne, der er udkommet i 2020.

Fakta om forfatteren

  • Født 17. september 1960 i Nyborg
  • Tildelt Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi/spændingsroman “Jeg finder dig altid”
  • En af Danmarks mest læste forfattere
  • Udgivet i lande som bl.a. Sverige, Norge, Holland, Italien, Frankrig og England.

Fotokredit: Les Kaner

Bøger af Elsebeth Egholm

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button