Forfattere

Bag om Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter som er kendt for sine kriminalromaner om politimanden og efterforsker William Wisting. Forfatteren er bosat i byen Stavern i kommunen Larvik, hvor også mange af hans bøger foregår. Født d. 27. februar 1970 i byen Bamble og arbejdede i mange år i det norske politi, hvor han frem til 2013 var efterforskningsleder. Mange års viden og erfaring med opklaring af kriminalsager, viser sig også med stor tydelighed i hans bøger. I dag arbejder Jørn Lier Horst som fuldtidsforfatter og er medejer af sit eget forlag.

Foruden kriminalromaner, har Lier Horst også udgivet flere børne- og ungdomsbøger indenfor spændingsgenren, hvor det igen er opklarings- og efterforskning som er emnet. Her i form af detektivbøger for børn.

Han har også bevæget sig indenfor teater- og dramaverdenen, hvor han har skrevet en række familieforestillinger til det norske Teater Ibsen

Hans debutbog Nøglevidnet er baseret på det uopklarede drab på den norske pensionist Ronald Ramm, drabet fandt sted i Larvik i 1995. Bogen er samtidig det første bind i hans krimiserie om politimand og efterforsker William Wisting.

Fakta om forfatteren

  • Født d. 27. februar 1970 i byen Bamble, Norge
  • Bøger oversat til 33 sprog
  • Debutbogen Nøglevidnet udkom i 2004
  • Serien om William Wisting er solgt i mere end 2 mio. eksemplarer i Norge og filmatiseret (Viaplay)
  • Modtaget flere priser for sine bøger – bla. Bokhandlerprisen, The Martin Beck-award, Nordic Thriller award og The Petrona Award.

Bøger af Jørn Lier Horst