Forfattere

Bag om Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter som er kendt for sine kriminalromaner om politimanden og efterforsker William Wisting. Forfatteren er bosat i byen Stavern i kommunen Larvik, hvor også mange af hans bøger foregår. Født d. 27. februar 1970 i byen Bamble og arbejdede i mange år i det norske politi, hvor han frem til 2013 var efterforskningsleder. Mange års viden og erfaring med opklaring af kriminalsager, viser sig også med stor tydelighed i hans bøger. I dag arbejder Jørn Lier Horst som fuldtidsforfatter og er medejer af sit eget forlag.

Foruden kriminalromaner, har Lier Horst også udgivet flere børne- og ungdomsbøger indenfor spændingsgenren, hvor det igen er opklarings- og efterforskning som er emnet. Her i form af detektivbøger for børn.

Han har også bevæget sig indenfor teater- og dramaverdenen, hvor han har skrevet en række familieforestillinger til det norske Teater Ibsen

Hans debutbog Nøglevidnet er baseret på det uopklarede drab på den norske pensionist Ronald Ramm, drabet fandt sted i Larvik i 1995. Bogen er samtidig det første bind i hans krimiserie om politimand og efterforsker William Wisting.

Fakta om forfatteren

  • Født d. 27. februar 1970 i byen Bamble, Norge
  • Bøger oversat til 33 sprog
  • Debutbogen Nøglevidnet udkom i 2004
  • Serien om William Wisting er solgt i mere end 2 mio. eksemplarer i Norge og filmatiseret (Viaplay)
  • Modtaget flere priser for sine bøger – bla. Bokhandlerprisen, The Martin Beck-award, Nordic Thriller award og The Petrona Award.

Bøger af Jørn Lier Horst

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button