Et fund at dø for
Forfatter: Anders de la Motte , Måns Nilsson
Udgivelsesdato: 16. juni 2023
Forlag: Modtryk
Oversat af: Andrea Fehlauer
ISBN: 9788770077811
Antal sider: 350
Originalland: Sverige
Sprog: Dansk
Bedømmelse: En hyggelig svensk krimi, med humor og underholdende handling.
Karakter:
3,0 rating
Bogen kan købes online hos:
Anmeldelse:

Det er blevet sommer i Sverige, og dermed også højsæson for lokale markeder og ikke mindst antikvitetsmarkeder som der er tradition for i Sverige. Det er nu at de bedste fund skal gøres, og der kæmpes med alle midler for at få lige netop de gode køb med hjem.

Politikommisæren Peter Vinston tager med et vennepar på det lokale antikvitetsmarked i Degeberga. Venneparret er ejere af et slot som står for at skulle benyttes til optagelserne af den populære tv-serie Antikrunden, så de er interesserede i at få gjort nogle gode køb inden hjemmet skal vises frem på nationalt fjernsyn. Efter en heftig regnbyge bliver en af antikvitetshandlerne fundet død på sin stand, og ingen har set hvad der er foregået da både gæster og handlere havde mere travlt med at komme i tørvejr.

Politiet står derfor på bar bund, den unge Tove Esping fra det lokale politi får til opgave at lede efterforskeningen, men da Peter Vinston tilfældigvis lige var i nærheden da hændelsen skete, har han fået et førstehåndsindtryk samt mulighed for at snakke med nogle af de sbesøgende samt den afdødes familie, selvom Vinston egentlig kun er på ferie fra politiet i Stockholm. Esping har lige set muligheden for at stå for sin første efterforskning, så det passer hende ikke at chefen pludselig begynder at inddrage Peter Vinston i sagen. Men de bliver nødt til at samarbejde og går på opdagelse efter spor og ting som kan hjælpe dem med at komme videre i deres efterforskning.

Efter flere spor som endte blindt og forskellige muligheder, ender de til sidst med at finde ud af hvem der er gerningsmanden, lige inden at Vinston afslutter sin ferie og tager tilbage til Stockholm.

En hyggelig og let krimi, med masser af hints og muligheder men så alligevel ikke er det rigtige. En god sommerkrimi, som ikke er for dyster eller for kringlet men afslutningen er vist godt inspireret af tidligere krimi-karakterer som Agatha Christie og Hercule Poirot.

Forlagets beskrivelse:

Det er højsommer på Østerlen. Gæsterne vælter ind til det store antikmarked i Degeberga, men dårligt er markedet gået i gang, før en antikvitetshandler findes brutalt myrdet.

Den stockholmske politikommissær Peter Vinston holder egentlig ferie, men til irritation for Tove Esping fra Simrishamn Politi bliver de to alligevel sat sammen for at opklare mordet. Mens de efterforsker sagen, gør resten af byen sig klar til sommerens store oplevelse: Et afsnit af den populære tv-udsendelse Antikrunden skal optages på det lokale slot – hjemme hos Peters ekskone.

Vinston og Esping opdager snart, at antikverdenen er fuld af besværlige personer, gamle fjendskaber og gåder, der er usædvanligt svære at løse. Spørgsmålet er bare, om der virkelig er nogen, der er parat til at slå ihjel for det helt store fund?

ET FUND AT DØ FOR er anden del af Mordene på Østerlen, en serie af puslespilskrimier, der er fyldt med excentriske karakterer og skønne miljøer – og med grum og pludselig død.

Hvor finder du bogen:

Et fund at dø for, kan købes hos - Bog&ide
Et fund at dø for, kan købes hos - Saxo.com

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Back to top button