Krimi

Den tavse enke af Sara Blædel

Jeg havde knapt nok fået åbnet Sara Blædels nye bog ”Den tavse enke”, som er den 11. bog i serien om Louise Rick, før det blev offentliggjort at hun er vinder af MARTHA-prisen 2020. Deter nu femte gang at Sara Blædel vinder denne litteraturpris.

Mon ikke Sara Blædel er ganske stolt over denne pris, som adskiller sig fra andre litteraturpriser ved, at det alene er de danske læsere, der bestemmer, hvem der skal vinde prisen. Og jo har man læst Sara Blædels bøger om kriminalassistenten Louise Rick og journalisten Camilla Lind forstår man, hvorfor bøgerne er populære både i Danmark og i udlandet.

Forlagsbeskrivelse

Louise Rick er efter en længere orlov tilbage på arbejde som leder af politiets nyoprettede rejseenhed, P13, da Fyns Politi tilkalder assistance. En kvindelig kroejer på Tåsinge er blevet dræbt, og politiet er på bar bund. En grundig gennemsøgning af kroens førstesal, hvor den dræbte boede, afslører en uventet detalje, som kaster politiets efterforskning i en helt uventet retning.

Meget mod sin vilje er Louise nødt til at kontakte Eik Nordstrøm fra Eftersøgningsafdelingen i København. De to har ikke set hinanden, siden de skiltes på en strand i Thailand, hvor deres forhold sluttede.

For første gang nogensinde virker Camilla Lind ikke særligt interesseret i drabssagen, da Louise ringer for at spørge hende til råds. Til gengæld vækkes Camillas interesse af en sag om en ung fyr, der døde på Tåsinge et halvt år tidligere.

Gennem sin journalistiske tilgang til den historie kommer hun i besiddelse af oplysninger, som Louise ikke ved noget om, og som har store konsekvenser for de involverede personer. Louise og Camilla bliver begge dybt engagerede i sagen, og da de til sidst står i en svær og sårbar situation, finder de ud af, hvor godt det er at gøre tingene sammen …

Anmeldelse

Endnu engang har Sara Blædel leveret en velskrevet, letlæseligt og ikke mindst spændende bog. Sara Blædel er dygtig til skabe rammerne for sin fortælling og indenfor disse rammer leverer hun en superspændende krimi, hvor jeg greb mig selv i at jeg lige skal læse et kapitel til.

Ligesom i hendes øvrige bøger bliver man holdt på pinebænken lige til det sidste. Nok er antallet af muliger mordere begrænset og som bogen skrider frem mindskes antallet af mistænkte.

Jeg synes, at Louise Rick med årene har fået mere kant, hvilket jeg synes klæder hende. Ikke nok med at hun skal kæmpe med sit arbejde for at få sat hendes nye gruppe P13 på kortet så har hun også udfordringer med sit forhold til eks-kæresten Eik og sit forhold til veninden Camilla.

Om Den tavse enke

Sprog: Dansk
ISBN: 9788740056617
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 400
Udgivet: 6. november 2020

Den tavse enke kan købes hos tales.dk
Den tavse enke kan købes hos Saxo.com

Den tavse enke af Sara Blædel

Louise Rick gør i den grad et længe ventet comeback i en rigtig sidevender

Louise Rick gør i den grad et længe ventet comeback i "Den tavse enke". Sara Blædel har leveret en velskrevet, letlæseligt og ikke mindst spændende fortælling. Sara Blædel er superdygtig til skabe rammerne for sine historier og indenfor disse rammer leverer hun en superspændende krimi, der er en rigtig sidevender.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Andre artikler

Back to top button