Tinkas juleeventyr
Forfatter: Flemming Klem
Udgivelsesdato: 30-10-2019
Forlag: Politikens Forlag
Format: ebook, hardcover, audiobook
ISBN: 9788740061055
Antal sider: 352
Sprog: Dansk
Bedømmelse: Til julen hører et godt jule eventyr, og ikke mindst et jule eventyr i børnehøjde – det er lige præcis hvad Tinkas juleeventyr er. Et jule eventyr med nisser, drama, hemmeligheder og mystik.
Karakter:
5,0 rating
Bogen kan købes online hos:
Anmeldelse:

Til julen hører et godt jule eventyr, og ikke mindst et jule eventyr i børnehøjde – det er lige præcis hvad Tinkas juleeventyr er. Et jule eventyr med nisser, drama, hemmeligheder og mystik.

I bogen møder vi nissepigen Tinka som må ud på en rejse for at finde sandheden om sin egen og nissernes historie. En rejse som byder på lidt af hvert, ikke mindst en tur eller måske flere ture til menneskenes verden. Her møder Tinka drengen Lasse og sammen begiver de sig på eventyr fyldt med farer, for at finde løsningen på hvorfor nisserne for mange år siden mistede magien.

Desværre er Tinka og Lasse ikke de eneste som er på jagt efter en forklaring, i et forsøg på at overtage magten fra sin far er kronprins Fileas nemlig også interesseret i at opklare mysteriet.

Når Tinka og Lasse at finde ledetrådene så de kan få opklaret mysteriet inden det bliver juleaften, det kan du kun finde ud af ved at læse bogen.

Forlagets beskrivelse

Læs eventyret om nissepigen Tinka, der for at blive en rigtig nisse må drage ud på en eventyrlig rejse i jagten på sandheden om sin egen og nissernes historie. ”Vær en ven for dine nærmeste, vær en ven for dine fjerneste, nisser står sammen, for én nisse er ingen nisse.” Sådan lyder remsen, alle ungnisser skal fremsige foran kong Gobbe. Når remsen er fremsagt, overrækker kong Gobbe dem en amulet, der i samme nu skifter farve fra grøn til rød som bevis på nissernes overgang fra ung til voksen. Men da Tinka modtager amuletten, sker der ingenting. Der er noget helt galt, og Tinka føler sig straks anderledes end alle de andre. I håbet om at blive som de andre nisser, begiver hun sig ud på en farefuld mission i et sandt juleeventyr.

I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i opklaringen af gåden om nissernes tabte magi og et forsøg på at opklare, hvorfor mennesker og nisser har levet adskilt i 100 år. I hælene har de kongens søn, den unge kronprins Fileas, der vil gøre alt for at overtage magten fra sin far og på samme tid fjerne Tinka fra nissernes rige, så hun ikke afslører hans hemmelighed …

Tinkas juleeventyr er en magisk fortælling i 24 afsnit, skrevet af hovedforfatteren bag TV 2’s julekalender, manuskriptforfatteren Flemming Klem.

Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag

Back to top button