Blog

Strikket legemad

Strikket legemad er titlen, der meget præcist fortæller, hvad Thea Rytters nye strikkebog indeholder – nemlig 37 opskrifter på alt fra ketchup til frugt, snacks og kager. Med andre ord: alt, hvad de små har brug for, for at servere en velsmagende menu fra legekøkkenet eller til at drive en købmand med et bredt varesortiment.

Thea Rytter strikkede en gulerod og en pizza til sit ældste barns 1-års fødselsdag, hvor han fik et legekøkken. Siden er der kommet to søskende til, der også har leget med den hjemmestrikkede legemad, der kan holde til mange timers leg. For alle børn elsker at lege med maden, og alle forældre foretrækker, at det er legemad, der bruges i den sammenhæng.
Strikket legemad er en helt oplagt måde at bruge sine garnrester på. Lav resterne om til broccoli, peberfrugter eller majs. Og til dem med en sød tand, kan der strikkes flødeboller og vafler. Til søndagsmorgenbordet kan de små servere spejlæg og bacon. Mulighederne er mange, og Thea Rytter hævder, at sværhedsgraden er nem, så opskrifterne er også velegnede til nye strikkere.

Strikket legemad er på mange måder genialt. Børnene får legetøj, der kan holde til at blive leget med og er fri for ftalater. Garnresterne bliver brugt – og hvem vil ikke gerne udnytte hele garnnøglet? Det er både sjovt at lave og sjovt at lege med. Så dyk ned i Thea Rytters kreative univers og find opskriften på den ret, du gerne vil have serveret næste gang, du besøger børnenes restaurant.

Thea Rytter er forfatter til flere kreative bøger med egne designs inden for strik og syning, hvoraf flere også er solgt til udlandet. Hun står også bag Instagram-profilen @theavaskavulla.

Fakta om bogen:

Forlag: Turbine
Sidetal: 138
Udgivelsesdato: 24. marts 2022

Bogen kan findes på Bog & Ide – Strikket legemad

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button