Blog

Verdens Bogdag

Dagen d. 23. april er udnævnt til at være Verdens Bog- og Copyrights dag, eller i mere almindeligt sprog – Verdens Bogdag. Det betyder, at det er en dag som er udelukkende dedikeret til bøger, bøger og atter bøger.

Dagen er ikke helt tilfældigt valgt, for det er netop på denne dato at flere af litteraturens store navne døde og andre blev født. En af dem som døde på denne dato tilbage i 1616 var Shakespeare. Så det er en dato som repræsenterer og markerer store personligheder når det gælder litteraturens og kulturens verden.

Bogdagen blev født i 1995 af UNESCO, som en hyldest til bøger og forfattere på netop denne dato. Den første udgave af Verdens Bogdag fandt sted i Paris i 1995, ved en stor konference. Efterfølgende er det blevet en tradition at der hvert år udnævnes en by til Verdensbogs hovedstad, en titel som byen får lov til at have i 1 år, gældende fra d. 23. april. Verdensbogs hovedstaden for 2021 er Tblisi i Georgien. Som hovedstad skal byen være med til at promovere bøger, udbrede kendskabet til bøger og det skrevne ord, samt ikke mindst være med til at organiserer begivenheder og arrangementer til at fortælle om bøger og litteratur.

Verdens Bogdag er en dag hvor alle kan være med, kan du lide at læse eller lege med ordene så er det en oplagt mulighed at bidrage med din interesse, mening og måske blot bruge tiden til at læse en god bog. Det gælder om at bibeholde interessen og traditionen med at læse, at sørge for at forfatterne fortsat kan komme ud med deres fortællinger og tanker, som vi gladeligt vil læse.

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button