Krimi

Malstrøm

En krimi fra den vindblæste danske vestkyst, hvor vi møder psykologen Anne Lebæk som grundet skimmel i sin lejlighed må finde andet husly i en periode. Hun låner derfor barndomsvenindens lille hyggelige og ny-istandsatte fiskerhus, helt ude i klitterne og nærmest i vandkanten af Vesterhavet. Men det er lige præcis hvad der passer Anne, der til daglig arbejder som psykolog i den nærliggende Hvertsund by – en lille fiskerby hvor hun selv og veninden er vokset op. Hun ser derfor frem nogle uger i fred og ro, med gåture ved stranden og serier på Netflix.

En aften på vej hjem fra arbejde, passerer hun venindens hjem og bliver urolig da hoveddøren står på klem – hvilket hos hende ikke er normalt. I det ellers tomme hus, finder Anne en ung kvinde død under mystiske omstændigheder. Den unge kvinde er ikke ukendt, da hun samtidig er en af Annes klienter og en som hun lige netop har haft besøg af tidligere på dagen. En ung kvinde som trods sine personlige problemer at kæmpe med, ikke virker selvmordstruet eller truet på anden måde.

Hvorfor blev den unge kvinde myrdet i det hus, hvad lavede hun der på den aften og hvem er morderen ? det er nogle af de spørgsmål som Anne kaster sig ud i for at forsøge at finde svar på. Hvilkket den lokale politi-efterforskningsleder dog er knapt så begejstret for, men kan se det fornuftige i at have en psykolog på holdet som forhåbentlig kan afkode gerningsmandens profil.

Efter flere kringlede sideveje og spor som er endt blindt, viser gerningsmanden sig endelig til sidst, og giver en overraskende afslutning på handlingen.

En hyggelig og god krimi, som udforsker alle muligheder og giver et godt indblik i en lille forblæst fiskerby på Vestkysten. Vi bliver igennem handlingen introduceret til en natur og landskab, som ligger forfatteren nær. Samtidig er hun også god til at krydre med historiske fakta ind imellem og komme med gamle skrøner.

Forlagets beskrivelse:

Foruroligende anderledes udkantskrimi fra nordjyske Helle Mogensen. En forårsaften finder psykolog Anne Lebæk liget af en ung kvinde i sin barndomsvenindes byhus i Hvertsunds gamle fiskerkvarter. Anne bliver besat af at finde morderen. Og hendes søgen efter svar på, hvem den unge kvinde egentlig var, og hvem det er, der ønskede hende død, bringer hende tættere på det rå og vindblæste fiskersamfunds skyggesider.

Helle Mogensen er journalist og forfatter. Hun bor på Mors i Vestjylland og er vokset op i Midtjylland og Nuuk. Malmstrøm er andet og selvstændige bind i serien om den introverte psykolog Anne Lebæk, som bor i den Vestjyske fiskerby Hvertsund.

Fakta om bogen

Forfatter: Helle Mogensen
Udgivelsesdato: 21. maj 2021
Forlag: Alpha Forlag
ISBN: 9788793983229
Antal sider: 320


Hvor finder du bogen:

Malstrøm, kan købes hos – Bog&ide
Malstrøm, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button