Krimi

Mand uden ansigt

Et makkerpar fra hver sin side af den dansk-tyske grænse, bliver sat på opgaven med at finde ud af hvad der er sket da en dreng forsvinder i Vadehavet. Opgaven bliver ikke mindre af at der i forbindelse med drengens forsvinden, er fundet et lig delvist nedgravet i havbunden i Vadehavet næsten på grænsen mellem Danmark og Tyskland.
Selvom de to politiefterforskere Lykke Teit fra Københavns Politi og Rudi Lehman fra Flensborgs Politi kommer fra hver sin side af Danmarks grænser så finder de hurtigt ud af at de arbejder godt sammen og udgør et godt makkerpar da de bliver bragt til den lille by Melum i det sønderjyske grænseland. Hvilket viser sig at være et kraftigt plus når de ind imellem har deres kontroverser med den lokale politiefterforsker i Sønderjylland, som skal vise sig ikke at være den nemmeste at samarbejde med.

Hurtigt opstår snakken om drengens forsvinden mon hænger sammen med en anden episode hvor en pige året før forsvandt sporløst og aldrig er blevet fundet. Teit og Lehman dykker ned i hvad der skete med pigen og hvorfor det kunne ske. Kort tid efter at de 2 politi-efterforskere er ankommet til det lille samfund, bliver 2 af byens indbyggere fundet dræbt på brutal måde.

Nu er der rigeligt med løse ender som dog måske alligevel hænger sammen på kryds og tværs, for hvad har de 2 senest dræbte med liget i Vadehavet at gøre, og ligner de 2 børns forsvinden hinanden så meget at der kan drages paralleller i hvad der er sket. Pludselig dukker en masse spørgsmål op som makkerparret sammen skal finde svarene på.

En spændende og velskrevet krimi, som samtidig giver et indblik i et lille bysamfund og de indbyrdes stridigheder som opstår. Samtidig er det et eksempel på naboskabet mellem Danmark og Tyskland, hvor de to lande faktisk ikke er så forskellige, og både den danske og den nordtyske mentalitet passer meget godt sammen.

Forlagets beskrivelse:

En ung skolelærer og hans elev går på en revle langt ude i Vadehavet, da en tæt, uhyggelig tåge pludselig overrasker dem. De bliver borte fra hinanden, og da vandet begynder at stige, gribes læreren af panik. Et skrig i tågen leder ham på sporet, og da han endelig finder drengen, står han bøjet over et lig. Et ansigt stirrer op fra havbunden. Og de to er ikke alene derude. Sådan lyder skolelærerens forklaring: En mystisk ansigtsløs skikkelse kom ud af den hvide tomhed og slog ham bevidstløs, og da han vågnede, var drengen væk. Det er ikke første gang, et barn er forsvundet i den lille flække Melum ved den jyske vadehavskyst. Året før forsvandt en seksårig pige, og da Sønderjyllands Politi hverken formåede at finde pigen eller gerningsmanden, bliver der nu hentet eksperter ind udefra. Liget lå i grænselandet, hvilket gør det til en sag for både dansk og tysk politi.

Mand uden ansigt er første bog i serien om efterforskerne Lykke Teit & Rudi Lehmann.

Fakta om bogen

Forfatter: Dennis Jürgensen
Udgivelsesdato: 24. maj 2022
Forlag: Politikens Forlag
ISBN: 9788740077292
Antal sider: 336


Hvor finder du bogen:

Mand uden ansigt, kan købes hos – Bog&ide
Mand uden ansigt, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Velskrevet krimi

En spændende og velskrevet krimi, som samtidig giver et indblik i et lille bysamfund og de indbyrdes stridigheder som opstår.

User Rating: No Ratings Yet !

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button