BøgerKrimi

Mosen af Liza Marklund

Det var med bøgerne om journalisten Annika Bengtzon at jeg, for efterhånden mange år siden, fik øjnene op for den svenske forfatter Liza Marklund. Lige så begejstret som jeg var for Polarcirklen – den første bog i trilogien om Wiking Stormberg – er jeg også for Mosen.

I Mosen, hvor vi endnu engang stifter bekendtskab med Politimester Wiking Stormberg fra Stenträsk, en lille by i Norrbotten i det nordligste Sverige, tager Liza Marklund os med hjem til et landskab, som hun har kendt siden sin egen barndom.

Mosen starter med et hop 30 år tilbage i tiden, hvor Wikings kone Helena forsvandt sporløst. I 2020 dukker et brev op, der bærer hendes signatur. Er Helena stadig i live, eller skal brevet tolkes som en trussel mod Wiking og hans familie?

Forlagets beskrivelse

Mosen er 2. bind i trilogien om Wiking Stormberg, og en selvstændig og medrivende fortsættelse til Polarcirklen.

Stenträsk, 1990. Politibetjent Wiking Stormberg finder en besked fra sin kone, Helena, på køkkenbordet. Hun er gået ud i moseområdet for at plukke bær og har efterladt deres dreng Markus hos Wikings mor. Deres nyfødte, Elin, har hun taget med. Sedlen bærer hendes signatur – en stjerne formet som det ar, kejsersnittet efter Markus efterlod.

Men da mørket falder på, er hverken Helena eller Elin tilbage. Ved en eftersøgning i mosen findes babyen slemt forkommen, men i live. Helena er sporløst forsvundet.

Wiking kommer sig aldrig over tabet af sin kone. Årene går, og en eftermiddag i august 2020 modtager sønnen Markus et brev i sin postkasse. En trussel, eller måske en advarsel, skrevet med Helenas håndskrift og underskrevet med hendes signatur: stjernen

Wiking må spørge sig selv, om han er blevet skør, om han ser spøgelser, eller om nogen udefrakommende truer ham og hans familie. Er Helena stadig i live? Og hvis ikke, hvem kan brevets afsender så være?

Anmeldelse

Liza Marklund har endnu engang begået en både velskrevet og fængslende krimi. En fortælling, hvor hun elegant springer mellem nutid og fortid i fortællingen. Mosen er spændende skrevet, ligesom det er en fortælling hvor selv det forudsigelige pludseligt bliver uforudsigeligt.

Som altid formår Liza Marklund at beskrive sine karakterer så levende i et så flydende sprog, at det er en ren fornøjelse at læse. Der er en trist undertone i bogen, hvor Liza Marklund lader cancer indgå som en del af handlingen. En sygdom som hun via sin egen familie har haft tæt inde på livet og jeg fornemmer at nogle af de tanker og frygt det har afstedkommet er brugt i denne bog.

Jeg ser frem til afslutningen på trilogien og ikke mindst hvad Liza Marklund finder på. I Mosen efterlades vi et sted, hvor alle veje er åbne.

Om Mosen

Sprog: Dansk
ISBN: 9788772387253
Forlag: People’sPress
Sideantal: 370
Udgivet: 7. oktober 2022

Mosen købes hos Saxo.com
Mosen kan købes hos Bog&idé
Mosen kan købes hos Coop

Mosen af Liza Marklund

Fremragende, velskrevet og fængslende krimi!

Liza Marklund har endnu engang begået en både velskrevet og fængslende krimi. En fortælling, hvor hun elegant springer mellem nutid og fortid i fortællingen. Mosen er spændende skrevet, ligesom det er en fortælling hvor selv det forudsigelige pludseligt bliver uforudsigeligt

User Rating: No Ratings Yet !

Andre artikler

Back to top button