Roman

Lago Mortale

Mord og Italien – det lyder da i den grad fristende, og så en handling som foregår ved en af de norditalienske søer og med et touch af la bella vita. Hovedpersonen er kriminalreporteren Simon Strasser, som tidligere har arbejdet i Frankfurt men nu er flyttet ned til sit hus ved den italienske sø – Lago d’Orta. Her går tiden med de obligatoriske kopper espresso, god mad og ikke mindst vin samt benytte sig af søens vand til svømning og sejlture i egen båd. Lige indtil den dag hvor han ser en tilsyneladende forladt båd ude på søen og svømmer ud for at se om der er nogen ombord.

Ombord er ikke nogen levende personer, men istedet finder han en død person som viser sig at være fra en af byens kendte familier – Zanetti-familien, og herefter begynder jagten på at finde ud af hvad der skete og hvordan personen døde. Politiets ledende efterforsker i sagen, er den kvindelige betjent Carla Moretti og begynder der måske at være lidt flirt i luften. Selvom Simon Strasser ikke er direkte involveret i politiets arbejde, kan han ikke lade være med at have sin egen efterforskning kørende sideløbende og følge egen intuition når der dukker nye ledetråde op. Hans forbindelse til byens indbyggere og ikke mindst Zanetti-familien, medfører også at han kommer på sporet af hvad der er sket og hvad der ligger bag dødsfaldet.

Handlingen lægger godt ud og den italienske stemning føles tydeligt, men undervejs i bogen gik det lidt for meget op i skildring byens personligheder, deres indbyrdes intriger og beskrivelse af den italienske folklore. Hvilket er helt fint og giver et godt baggrundsbillede, men desværre tabte handlingen lidt pusten og det var først hen mod slutningen at der kom lidt mere spænding ind i billedet.

Så en ok bog, hvis man er til den italienske stemning og har brug for en bog som er hurtigt læst men ikke lige går så meget i dybden, så er dette et godt bud.

Info om bogen

Forfatter: Giulia Conti
Udgivelsesår: 2019
Forlag: Atlantik Verlag
Sprog: Tysk

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button