Spænding

Forsvundet

Kan en familie bare sådan forsvinde ud i den blå luft – uden at efterlade det mindste spor eller antydning af hvad der er sket med dem ? ja, det kan godt ske. I hvertfald i bogen Forsvundet, hvor den lille familie Magurie pludseligt er væk og deres familie har ikke hørt fra dem i flere dage.

Vi følger familien Maguire, bestående af faderen Lorcan, moderen Naiyana og sønnen Dylan på 5 år, de har besluttet at starte et nyt liv og flytter derfor fra storbyen Perth i Western Australia og ud på landet i området Great Victoria Desert. Et område som viser sig at være meget øde, og den by som Lorcan har besluttet sig skal danne grundlag for deres nye liv, er en tidligere mineby Kallayee  som har ligget død og forladt hen i de seneste 50 år. Hvad i alverden vil en familie fra byen på et så totalt øde sted hvor sand og varme er de nærmeste naboer.

Det viser sig at det ikke er helt ren idyl at den lille familie ønsker at starte et nyt liv langt fra det de kender, Naiyana er aktiv miljøaktivist og har skabt sig nogle fjender undervejs. Lorcan har fornyligt mistet sit job og hans tidligere arbejdsgiver beskyldte ham uretmæssigt for at stjæle data, så begge har brug for nye omgivelser. Deres nye tilværelse bliver ikke helt så nem som forventet, da deres nye hjem er et hus som er delvist faldet sammen efter i mange år at have stået tomt. Ingen af de to er håndværkere men klør på med at gøre huset beboeligt, Lorcan med at reparere tag og vægge mens Naiyana gør sit for at det skal føles som et hjem.

Samtidig begynder de at høre lyde fra jorden om natten, og da sønnen pludselig snakker om at han har set nogen i den forladte by, begynder utrygheden at melde sig. Hvem er det som er i byen, og hvad er det for en underjordisk tunnel som Lorcan opdager i et af de andre forladte huse og hvor stammer de underlige lyde fra ?

Efterforsker Emmaline Taylor bliver sendt ud til byen for at finde ud af hvad der er sket og hvor familien er henne. Det bliver dog ikke helt nemt at få svar da familien ikke har nogen naboer og har holdt sig meget for sig selv, og kun lige handlet det mest nødvendige i den nærliggende by. Sporene er svære at finde men de dukker efterhånden op, og Emmaline begynder så småt at kunne smale trådene sammen om familiens forsvinden.

Lidt tung at komme igang med, men handlingen begyndte efterhånden at folde sig ud og spændingen efterfulgt af mystikken begyndte at melde sig. En god og velskrevet bog som dog ind imellem kan virke lidt langtrukken, da der skiftes mellem at følge de enkelte personer i handlingen – hvilket undervejs i bogen giver et voksende persongalleri at holde styr på og orientere sig i handlingsforløbet.

Forlagets beskrivelse:

Familien Maguire – Lorcan, Naiyana og deres lille søn – flytter fra Perth i Australien til Kallayee, en forladt mineby i Great Victoria Desert, for at starte på en frisk, fri af deres brogede fortid.

Byen virker som det perfekte tilflugtssted: fredelig, stille, afsidesliggende. Et sted, hvor de ikke vil blive fundet. Men livet i Kallayee er ikke så enkelt, som de håbede på. Der er lyde fra jorden, mystiske skygger og spor i støvet, som om byen er ved at komme til live igen.

Men familien rejser ikke.
Ingen kan tale dem til fornuft.
Og nu er der slet nogen, der kan tale til dem.
De er ganske enkelt forsvundet.
Det er kriminalassistent Emmaline Taylors opgave at finde dem … før det er for sent

Fakta om bogen

Forfatter: James Delargy
Udgivelsesdato: 2. maj 2022
Forlag: Jentas A/S
ISBN: 9788742605400
Antal sider:


Hvor finder du bogen:

Forsvundet kan købes hos – Bog&ide
Forsvundet kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Mystik

Lidt tung at komme igang med, men handlingen begyndte efterhånden at folde sig ud og spændingen efterfulgt af mystikken begyndte at melde sig.

User Rating: No Ratings Yet !

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button