De dødes sommer
Forfatter: Trude Teige
Udgivelsesdato: 8. juni 2022
Forlag: Alpha Forlag
Oversat af: Rikke Toft Kleeman
ISBN: 9788772390741
Antal sider: 320
Originalland: Norge
Sprog: Dansk
Bedømmelse: Spændende handling, som giver et indblik i hvordan dybe hemmeligheder og løgne præger indbyggernes liv, men også en handling om livslang kærlighed på tværs af grænser.
Karakter:
4,0 rating
Bogen kan købes online hos:
Anmeldelse:

I bogen De dødes sommer møder vi journalisten Kajsa Coren som holder ferie fra sit job på en tv-station, og for at komme væk fra hverdagens trummerum er hun vendt tilbage til sin barndomsby Losvika på den norske østkyst. Her går livet sin stille gang, Kajsa har overtaget en afdød tantes hus og er flyttet ind sammen med sine 2 børn hvis far hun er blevet skilt fra. Nu er hun gået igang med at indrette huset med en mere moderne og tidstypisk stil samtidig med at hun har kastet sig over at researche til en bog som har tanker om at skrive. Emnet er kvinderne under  Anden Verdenskrig, da tyske soldater blev sendt til Norge for at forsvare landet, og Kajsa er derfor så småt begyndt at snakke med byens ældre del af befolkningen for at høre om hvad der skete dengang.

Så bliver en båd med en død mand ombord pludselig fundet, og det er ikke hvem som helst - den afdøde er en tysk mand som har været en del af byen i sommerperioden gennem rigtig mange år og det viser sig at han ikke er død af sig selv. Med dødsfaldet begynder der pludseligt at dukke godt gemte hemmeligheder op i den lille by. Hemmeligheder og ikke mindst stridigheder som har været gemt væk i mange år og som nu viser sig at have sammenhæng med den afdøde mand. Da der kort tid efter bliver begået et nyt mord, begynder stemningen i byen at blive noget anspændt.

Politiets efterforskningsenhed bliver tilkaldt, og opklaringen af det første drab er blevet tildelt til efterforskeren Karsten som tilfældigvis også er Kajsa kæreste. Hurtigt skal han derfor igang med at opklare ikke bare 1 men nu 2 mystiske dødsfald. De to hændelser har da også vendt helt op og ned på livet i det lille samfund, og intet er længere som det plejede at være. Derudover får hændelser fra krigens tid, indflydelse på nutidens drab og er med til at give et indblik hvorfor begivenheder i 1942 har haft indflydelse på nutiden i den lille by.

En spændende handling som man hurtigt bliver fanget af, man fornemmer hurtigt som læser at der er noget mere under overfladen - hemmeligheder som har været gemt godt af vejen. Her møder vi stærke personligheder som har personlige årsager til at skjule deres dybeste hemmeligheder i et lille samfund hvor fordomme hurtigt får frit spil og snakken går livligt.

Bogen er 3. bind i serien om tv-journalisten Kajsa Coren

Forlagets beskrivelse:

En af Norges mest populære krimiserier er bøgerne om tv-journalisten Kajsa Coren. Beboerne i Losvika på Norges østkyst rystes, da deres idylliske bygd bliver omdrejningspunkt for et mord. Kajsa er tilbage i den lille by, hvor hun boede som barn, for at skrive en bog om kvinderne under Anden Verdenskrig, og hun er godt i gang med arbejdet, da liget af en ældre mand bliver fundet i en båd, der driver rundt i fjorden.  Det viser sig at være en tysk turist, som har tilbragt sommeren i byen gennem mange år.

Kajsa begynder at grave i sagen, og det står snart klart for hende, at flere af indbyggerne i det lille samfund bærer på mørke hemmeligheder. Hun falder over historien om en lokal tyskerpige, der forsvandt sporløst i 1942, og andre ukendte fortællinger fra krigen ser også dagens lys. De dødes sommer er en hæsblæsende fortælling om, hvordan gamle løgne og fortielser kan hjemsøge nutiden og få uhyggelige konsekvenser.

Hvor finder du bogen:

Blodoffer kan købes hos - Bog&ide
Blodoffer kan købes hos - Saxo.com

Back to top button