Satans Sommer
Forfatter: Kim Faber & Janni Pedersen
Udgivelsesdato: 5. maj 2020
Forlag: Politikens Forlag
Format: ebook, Paperback, hardcover
ISBN: 9788740068320
Antal sider: 416
Sprog: Dansk
Bedømmelse: Spændingen fortsætter fra Vinterland, hvor vi her kommer meget tættere på hovedpersonerne mens der begynder at tegn på at det frygtelige terrorangreb kunne være forhindret
Karakter:
5,0 rating
Bogen kan købes online hos:
Anmeldelse:

Fra første side i parret Faber og Pedersens 2. krimi – Satans Sommer, fortsætter handlingen fuldstændig fra første bog. Det føles nærmest som om det blot er et nyt kapitel og at man lige har lagt bogen til side for at hente en frisk kop kaffe.

Hovedpersonerne er igen politikommisær Martin Junckersen og hans tidligere efterforskningspartner Signe Kristiansen. Journalisten og Junckersens kone Charlotte Junckersen arbejder med at gå i dybden med interessante emner. Da hun bliver kontaktet med et anonymt tip som vedrører det terrorangreb som tidligere ramte København ved juletid, begynder hun naturligvis at grave videre. Mon sammenfaldet med at hun er Martin Junckersens kone spiller ind her, han efterforskede nemlig terrorangrebet, og måske der ligger noget i den sammenhæng – det skal senere vise sig om der er noget om snakken. Ifølge tippet, skulle der være bevis for at nogen hos Forsvarets Efterretningstjeneste rent faktisk var blevet gjort opmærksom på at et terrorangreb ville finde sted, men at der ikke skete noget på trods af det og det frygtelig angreb skete derfor.

Efter faderens død er Martin Junckersen flyttet hjem til byen Sandsted, hvor han nu bor i sit tidligere barndomshjem samtidig med at han kæmper med mareridt efter faderen og problemer i ægteskabet. Martin kommer dog på arbejde da en af byens advokater findes dræbt i den lokale park. Selvom Martin helst vil fordybe sig i arbejdet, så ser vi en anden side af ham da datteren uventet kommer på besøg med en sød hemmelighed. Tilbage i bedsteforældrenes hjem går hun på opdagelse i gemmerne, og især farfaderens kontor vækker hendes interesse. Det er da også her at hun gør interessante fund som Martin ikke kendte eksistensen af, men som giver ham et dybere og ikke mindst uventet indblik i hans fars personlighed, som ikke altid var til den blide og omsorgsfulde side.

De 2 handlinger kører i hvert sit spor hvor der gåes i dybden med personerne og hændelser. Her mærkes flere gange virkelighedens hændelser som forfatterne har brugt som inspiration, uden at det på nogen måde bliver en kopi af en virkelig hændelse men snarere er et spændende krydderi. Som i Vinterland er der både spænding og overraskelsesmomenter for alle pengene, og bogen er svær at lægge fra sig, skal lige have den næste side med, og den næste igen……

satans sommer

Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag

Forlagets beskrivelse

Juncker er stadig i Sandsted, hvor han plages af mareridt efter sin fars død. Da en lokal advokat findes dræbt i byens park, kastes han ud i en omfattende efterforskning, der også trækker tråde til hans egen fortid. I København modtager hans kone, Charlotte, der er journalist, et anonymt tip: Det frygtelige terrorangreb i København et halvt år forinden kunne have været forhindret. Charlotte konfronterer Juncker, der efterforskede forbrydelsen, men han nægter noget som helst kendskab til det. Han frygter både for sit eget og Charlottes liv, hvis hun går ind i sagen. Junckers gamle partner Signe er mere tilbøjelig til at hjælpe journalisten, men hun har sit at se til. Hendes familieliv er ved at gå op i limningen, og hun er stadig opslugt af tanken om hævn over den mand, der voldtog hende. Da der tegner sig en forbindelse mellem terrorsagen og et lig, der bliver fundet i Kongelunden, giver Signe fanden i det hele og kaster sig ind i jagten på sandheden.