Stol på mig
Forfatter: Anders Roslund
Udgivelsesdato: 10. marts 2022
Forlag: Modtryk
Format: ebook, hardcover, audiobook
ISBN: 9788770075411
Antal sider: 422
Originalland: Sverige
Sprog: Dansk
Bedømmelse: Endnu en super spændende og intens krimi fra Anders Roslund, om menneskers udnyttelse af andre for pengenes skyld - her vises den mørke side af nogle menneskers personlighed.
Karakter:
4,0 rating
Bogen kan købes online hos:
Anmeldelse:

Så blev det til endnu en bog med makkerparret Ewert Grens og Piet Hoffmann, det 3. bind i serien om de to. Denne gang følger vi politiefterforsker Ewert Grens som går rundt på en lille lyserød sky og er forelsket selvom han ikke helt selv vil indrømme det. Siden sidst er der sket en del ændringer i efterforskningsenheden og tingene er ikke helt som de plejer hvilket Grens lige skal vænne sig til.

Samtidig følger vi hvad der viser sig at være organiseret handel med unge piger, som udnyttes til prostitution og som uden at ane det oparbejder en hastigt voksende gæld til bagmændene - uden at de nogensinde har den fjerneste chance for at betale gælden. Et fiktivt gældssystem som består af omfattende bøder for små forseelser, men som har uanede konsekvenser for pigerne som bagmændene tvinger til at betale gælden i håbet om at blive "frie" ved at sælge deres indre organer som naturligvis kan sælges videre for astronomiske beløb hvilket pigerne aldrig ser skyggen af. Denne handel med mennesker sker lige midt i centrum af Stockholm på dækadresser som styres hårdt og kontrolleret af organisationens bagmænd eller bagmand.

Politiet kommer på sporet af organisationen og i jagten på en af nøglepersonerne som formodes af være sælger af piger, bliver en af Grens meget nære kolleger skudt - heldigvis ser det ud til at han overlever og lægen er optimistisk på trods af dårlige odds. Men da han pludselig dør og det ikke er muligt at finde en dødsårsag, samtidig med at han havde noget vigtigt i relation til sagen med pigerne, begynder Grens at undre sig og langsomt finder han ud af at han måske er tættere på sandheden end han ønsker.

Vi møder også en ung kvinde som tidligere har været brugt som handelsvare og prostitution, har kunne købe sig så meget fri at hun har sit eget liv men dog fortsat arbejder med at rekruttere nye piger til organisations arbejde og derfor stadig er fanget i dets tråde. Hun begynder i det skjulte at grave i hvad der egentlig sker med pigerne og hvem der står bag, hun kontakter en god bekendt hos politiet som hun håber kan hjælpe hende med at få sat en stopper for udnyttelsen af pigerne. Men nogen ønsker ikke at tingene skal frem i lyset og slet ikke at en meget lukrativ forretning som er oparbejdet gennem mange år, skal blive ødelagt. Så derfor er der nogen som er villige til at gå meget langt for at forhindre politiets arbejde uanset hvad det koster eller hvilke omkostninger det har undervejs, her gælder alle midler.

Denne bog er lige så godt skrevet som Hun skal leve, handlingen er lige så nervepirrende og intens. Den er svær at lægge fra sig og det psykologiske plot er gennemkomponeret.

Forlagets beskrivelse:

Ewert Grens har det godt. Han er reservebedstefar for en lille dreng, og for første gang i tredive år har han en kvinde at klæde sig pænt på for. Hvorfor bliver det hele så til et mareridt af dødelige indsprøjtninger, bortførelser og handel med mennesker og organer? Og hvordan fører det til mordet på et menneske, der står Ewert nær?

STOL PÅ MIG er en ustoppelig og ubønhørlig roman, hvor ingen er til at stole på. Anders Roslund cementerer sin status som en af tidens bedst skrivende krimiforfattere.

Hvor finder du bogen:

Stol på mig kan købes hos - Bog&ide
Stol på mig kan købes hos - Saxo.com

Indlægget indeholder affiliatelinks(reklamelinks).

Back to top button