Blog

5 gode grunde til at læse bøger

Der er rigtig mange gode grunde til at du skal læse en bog, ikke mindst fordi at det er hyggeligt at finde en god bog og glæde sig at læse den, at lade sig begrave i bogens handling og følge personerne. Idag findes der masser af muligheder for at læse bøger, der udgives rigtig mange bøger i Danmark – både af danske forfattere men også oversatte bøger fra udenlandske forfattere. Bøger kan fortsat lånes på biblioteket så du ikke behøver at købe alle bøgerne selv, hvilket hurtigt kan blive dyrt for pengepungen.

Dertil kommer lydbøger og ebøger som kan læses på både mobilen eller på tablet – så der er ingen undskyldning for ikke at læse en bog.

Her er 5 gode grunde til hvorfor du bør prioritere at læse bøger.

1. Forbedrer tale og ordforråd

At læse bøger er med til at udvide ordforrådet og dermed den indre ordbog. Derudover udvikler det også sprog og tale, og ikke mindst udvider kendskabet til nye formuleringer, betegnelser, begreber og talemåder, som vi måske ikke lige hører i den daglige verbale kommunikation men som kommer til udtryk når ordveksling eller samtale bliver skrevet ned og skal kunne læses og forståes.

2. Læring og forståelse

Udover at læse en god historie, så giver bøger også en masse god læring om mange forskellige emner. Selv i en krimi kan der være steder, hændelser eller personer som man som læser ikke kendte til, men nu pludselig har fået viden om.

3. Reducerer stress

Der er ingen tvivl om at sætte sig og læse en bog efter en lang arbejdsdag, er en rigtig god måde at koble af og ikke mindst slappe af, og få tankerne væk fra stress og hårde beslutninger.

Det at læse en bog får læseren ned i tempo fordi man begiver sig i ind i en anden verden eller handling, derudover hjælper det til at reducerer stress og giver en følelse af ro.

4. Stimulerer den mentale sundhed

Læsning er også med til at stimulere din hjernefunktionalitet, da det blandt andet kræver koncentration, hukommelse samt forestillingsevne i forhold til at følge handlingen, huske de forsekllige personer igennem handlingen, at få et visuelt billede af hvad der sker undervejs.

5. Underholdning og fantasi

Derudover giver det at læse en bog en mulighed for a pusterum og ikke mindst et frirum fra daligdagens gøremål og travlhed. Bare at kunne fordybe sig i bogens handling og leve sig ind i en anden verden, og glemme alt om hverdagen.

God læsning

Se også vores seneste boganmeldelser:

Børnene fra Villa Emma
helt fint, tak
helt fint, tak
Døden i desserten
Tågehav
Et fund at dø for
Pilgrim af Jens Henrik Jensen
Pilgrim
Stol på mig
Hun skal leve
Sommerdøden
Sovende nymfe

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button