Blog

Fysisk bog contra virtuel bog

Foretrækker du også at have en fysisk bog i hånden – det gør jeg ihvertfald. Der er noget specielt over fornemmelsen af at sidde med en masse fysiske papirsider som er klar til at blive oplevet, og når den sidste side er læst dermed også det endegyldige tegn på at bogen er læst og en historie fortalt.

For mange er en fysisk bog nok noget som mest forbindes med skole og studie, hvor diverse fagbøger blev nærstuderet og indholdet terpet igennem. Men for os bogelskere så er bøger meget mere end fagbøger, det er en helt speciel verden som opsuger læseren når bogen åbnes og læsningen begynder.

En virtuel bog – enten på tablet eller mobil, er superpraktisk for den er nem at have med alle steder, du har jo alligevel altid din mobil med. En tablet kan nok fylde lidt mere, men mon ikke den også er ved at være fast inventar i mange tasker. Jeg har læst mange bøger på mobilen, og det fungerer fint i offentlige transport, hvor det er upraktisk og ikke mindst slider på de fysiske bøger at skulle hive bogen op af tasken og ned igen flere gange om dagen. Selvom om skærmen er lidt lille og der derfor skal bladres lidt oftere så er det ok til læsning på farten.

Til en dag på terrassen eller i haven, eller bare afslapning i en god lænestol, så vil jeg til enhver tid foretrække den fysiske bog og bare nyde det gode vejr.

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button