Krimi

Sensommerjagt

Hvis man kan lide en psykologisk krimi, så er denne bog – Sensommerjagt perfekt. Bogen er skrevet af den svenske forfatter Anders de la Motte, og foregår i det sydlige Sverige, nærmere betegnet i Skåne. En velskrevet bog, hvor der præsenteres et bredt personspektrum som man som læser får godt indblik i.

Bogens handling kører i 2 spor, hvoraf det ene foregår i 1983 hvor drengen Billy forsvinder fra sit hjem, her bliver vi introduceret til hans familie og til den politimand som står for eftersøgningen af drengen. Sideløbende kører en handling i nutiden og hvor vi følger Vera – Billys søster som siden har skiftet navn til Veronica, og hvordan hun pludselig står ansigt til ansigt med en del af sit liv som hun har gjort alt for at glemme og gemme væk. Nu begynder nysgerrigheden og tvivlen om hvad der egentlig skete for mange år siden da Billy forsvandt og kan det være at han måske stadig er i live, selvom de aldrig fandt ham.

Det er i den sidste halvdel af bogen, at handlingen virkelig tager fat og bogen bliver svær at lægge fra sig. Nu er vi fuldt ud i nutiden, og bid for bid nærmer vi os en forklaring på hvad der skete for 20 år siden. Fra første halvdels introduktion og præsentation af hvem, hvad og hvor, så åbnes der her op for hemmeligheder, familie intriger og spøgsmål om hvem er denne person som kalder sig Isak – kan han være den forsvundne bror eller hvem er han egentlig ?

Slutningen af bogens handling er på ingen måde givet på forhånd og den psykologiske spænding opbygges undervejs.

Jeg synes dog at bogens handling var noget svær at komme ind på i forhold til nutidens andel, men da den endelig rigtig kom igang så var der knald på spændingen, så meget at jeg frygtede at der ville gå for meget psykologisk spil og krimi i handlingen så at der ikke kom en afklaring af hvad der egentlig skete med Billy. Dette kom også først på bogens allersidste sider, så spændingen blev da i den grad holdt til sidste side.

Bogen er første bind i forfatterens serie – Skåne kvartetten.

Forlagets tekst

En sensommeraften i 1983 forsvinder en femårig dreng fra sit hjem på en gård i Skåne. Selv om hele byen er med til at lede efter ham, bliver han aldrig fundet, og sorgen og uvisheden får hans familie til langsomt at gå i opløsning.

Tyve år senere er hans storesøster Veronica leder af en gruppeterapisamtale i Stockholm. En ung mand dukker op og fortæller en historie om en forsvindingssag. Historien er skræmmende velkendt for Veronica, der bliver tvunget til at vende tilbage til Skåne for at lede efter sandheden om, hvad der skete den sommeraften for så længe siden.

Info om bogen

Forfatter: Anna Ekberg
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Politiken
Sideantal: 352

Hvor kan du købe bogen

På Tales.dkPå date med en morder
På Saxo.dkPå date med en morder
På Bog & IdePå date med en morder

Familiehemmeligheder

Hemmeligheder

Hvad skete der egentlig for 20 år siden, da Billy forsvandt ??

User Rating: No Ratings Yet !

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button