Spænding

Tyve år senere

Handlingen foregår både i nutiden og bringer os tilbage til året 2001 med angrebet på de to tvillingetårne – World Trade Center i New York. To handlinger som bliver fortalt sideløbende men samtidig med spring frem og tilbage i tiden. Et tidspring som spænder over 20 år som også angivet i bogens titel – Tyve år senere.

I nutiden møder vi den ambitiøse Avery Mason, en tv-journalist som har overtaget værtsrollen for tv-showet American Events og er konstant på jagt efter nye spændende historier til sit show. Her falder hun over en nyhed hvor et af ofrene fra 9/11-tragedien er blevet identificeret, og hun kaster sig straks over historien for at finde ud af mere om hvem personen var.

Samtidig følger en mordefterforskning i forbindelse med et mord som fandt sted i dagene op til 9/11 2001. En mand er blevet fundet død under mystiske og ikke mindst voldelige omstændigheder, og der begynder at tegne sig et billede af et forhold til en kvinde som tyder på at have været til stede på gerningsstedet samtidig med at mordet blev begået. Kort efter bliver USA og resten af verden lammet af hændelsen med World Trade tvillingetårnene, og drabsefterforskningen mister fokus. Lige indtil at Avery Mason bliver nysgerrig og ser en historie i et uopklaret drab, og går igang med at dykke ned i hvad der egentlig skete for 20 år siden.

Sammen med Walt Jenkins som efterforskede mordet, dykker hun ned i historien og begynder at danne sit eget billede af omstændighederne i forbindelse med mordet. Samtidig er andre igang med at undersøge og danne et billede af hende selv og hendes familiehistorie.

Handlingen starter godt ud, og vi lærer persongalleriet at kende med deres personligheder og godt gemte hemmeligheder som er med til at skabe en spænding om hvad der nu sker, desværre ender handlingen lidt tamt og forudsigeligt.

Forlagets beskrivelse:

To årtiers løgne, én knusende sandhed …  To årtier efter en begivenhed, der rystede verden, skaber en uhyggelig henlagt mordsag igen overskrifter. DNA fra et lille benfragment har ført til, at embedslægen i New York har gennemført sin første vellykkede identifikation af et 9/11-offer i årevis. Victoria Ford var under anklage for det brutale mord på sin gifte elsker, da hun døde. I et sidste telefonopkald fra nordtårnet tryglede Victoria sin søster om at bevise hendes uskyld. 

Den opgående TV-stjerne Avery Mason ved, at historien er det rene guld, og rejser til byen for at få fingre i den. Men da hun begynder at grave i, hvad der skete for tyve år siden, finder hun ud af, at Victorias komplicerede liv rummer en særdeles dyster fortælling. Imens ser Averys egen fortid – som hun har holdt skjult for både sine arbejdsgivere og sit publikum – ud til snart at blive afsløret. Måske får hun fat i alle tiders solohistorie, men både Victoria og Avery har chokerende lig i lasten, der nægter at ligge stille. 

Fakta om bogen

Forfatter: Charlie Donlea
Udgivelsesdato: 2. november 2022
Forlag: Jentas A/S
ISBN: 9788742605776
Antal sider: 416


Hvor finder du bogen:

Tyve år senere, kan købes hos – Bog&ide
Tyve år senere, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Skuffende slutning

Spændende handling og godt gemte hemmeligheder, desværre holder spændingen ikke helt til sidste side.

User Rating: No Ratings Yet !

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button