Blog

Nordiske krimiforfattere

Hvad kan de nordiske forfattere som andre forfattere ikke kan ??? De kan skrive fantastiske krimier…..som foregår i Norden og som oftest i de respektive forfatteres eget lokalområde.

I de seneste år er der kommet en række rigtig gode krimiforfattere på banen, det er primært svenske og danske forfattere med hovedvægt på de kvindelige forfattere. Der er heldigvis også norske forfattere men dog lidt længere imellem dem. For blot at nævne nogle navne, så er der Sara Blædel, Julie Hastrup, Katrine Engberg, Mari Jungstedt, Camilla Läckberg, Jørn Lier Horst…..for bare at nævne en lille håndfuld. Der er mange flere men ellers bliver dette indlæg alt for langt hvis de allesammen skulle med, det var kun for lige at nævne nogle af de mest kendte.

Disse forfattere har med deres bøger formået at skabe bøger som griber læserens interesse fra start til slut, og kan det geniale at lave et godt og gennemarbejdet komplot. Ikke nok med at man får det i små bidder undervejs, men det er også gennemtænkt og forfatterne har gjort deres forarbejde så de virkelig kan holde læseren fanget til sidste nervepirrende punktum.

En god krimi kan holde læseren fanget, uden at afsløre for meget – men at man som læser lige skal læse en side til, og en til…..og til sidst er nødt til at læse bogen færdig for at finde ud af hvem der gjorde det. De ovennævnte forfattere og selvfølgelig de øvrige krimiforfattere, har skabt serier om deres hovedpersoner så at vi følger dem i deres videre karriere og liv. Vi kommer helt tæt ind på livet af dem, så når bogen slutter er det som at sige farvel til en god bekendt.

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button