Krimi

Bloddue

Andet bind i Dennis Jürgensens serie om efterforskerne Lykke Teit og Rudi Lehmann fra henholdsvis dansk og tysk politi. Efter deres første sag som makkerpar hvor et lig blev fundet i Vadehavet på grænsen mellem Danmark og Tyskland, skal de nu i gang med at efterforske en række drab i det nordlige Tyskland.

Er der en forbindelse mellem drabene ? Hvorfor bliver der hver gang efterladt en død due ? – det er bare nogle af de spørgsmål som de to efterforskere begynder at stille sig selv, og hvorfor bliver de dræbte fundet i forskellige byer fordelt på Nordtyskland. Umiddelbart ser det ikke ud til at der er nogen sammenhæng eller forbindelse mellem hændelserne, trods enkelte ligheder. Men med et blik tilbage til tiden efter 2. Verdenskrig og at der måske var en forbindelse alligevel – ofrenes alder taget i betragtning og at de havde det gamle Østtyskland som fællesnævner.

Et spændende og psykologisk plot, som er bygget godt op til den endelig afklaring og med referencer tilbage til efterkrigsstidens skræmmende historie med Tysklands opdeling og det daværende DDR. Det er samtidig endnu en godt skrevet krimi fra Dennis Jürgensen, og følger klart den bog i serie, umiddelbart vil Bloddue godt kunne læses for sig selv men det er helt sikkert en fordel at have læst Mand uden ansigt, for at lære de 2 hovedpersoner at kende og få forhistorien til deres samarbejde.

Min personlige holding er at jeg bedre kan lide bind 2 med Teit og Lehmann, så jeg glæder mig til at se om der kommer flere bøger fra Dennis Jürgensen om de to politiefterforskeres samarbejde på tværs af grænsen.

Forlagets beskrivelse:

Et ægtepar og deres lille datter findes døde af sult i et glemt bunkeranlæg i andet bind i Dennis Jürgensens nye krimiserie.Der er gået fire måneder, siden Lykke Teit sammen med sin tyske kollega Rudi Lehmann efterforskede den spektakulære Vadehavssag. Opklaringen er ikke gået ubemærket hen, og da en ældre kvinde findes brutalt myrdet i Flensborg, bundet til en stol i sit hjem, bliver Rudi af sin chef bedt om at indgå et tværnationalt samarbejde med dansk politi. Lykke hjemsøges stadig af tabet af sin datter, Gry, der fem år forinden blev skambidt til døde af en kamphund. For hende er opgaven i Tyskland en velkommen mulighed for at komme på afstand af fortiden og sin eksmand, Thomas.

Gensynet mellem Lykke og Rudi er glædeligt, men den verserende sag viser sig hurtigt at være mere kompliceret end som så. Omstændighederne omkring den gamle dames død peger i flere retninger. Da endnu et lig bliver fundet under tilsvarende forhold i et afsidesliggende hus uden for Lübeck, bliver Rudi til sin overraskelse personligt involveret i sagen, mens gerningsmanden forbereder de næste mord. Bloddue er andet bind i Dennis Jürgensens nye serie om efterforskerparret Teit & Lehman, og blander på ferm vis krimi og gys med fortid og nutid og trækker tråde til et mørkt kapitel i vores europæiske historie: DDR og tiden før Berlinmurens fald.

Bloddue er anden bog i serien om efterforskerne Lykke Teit & Rudi Lehmann.

Fakta om bogen

Forfatter: Dennis Jürgensen
Udgivelsesdato: 11. august 2022
Forlag: Politikens Forlag
ISBN: 9788740075182
Antal sider: 384


Hvor finder du bogen:

Bloddue, kan købes hos – Bog&ide
Bloddue, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Psykologisk plot

Et spændende og psykologisk plot, som er bygget godt op til den endelig afklaring og med referencer tilbage til efterkrigsstidens skræmmende historie med Tysklands opdeling og det daværende DDR.

User Rating: No Ratings Yet !

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button