BøgerKrimi

Inden skyerne kommer af Mari Jungstedt

Med bogen ”Inden skyerne kommer” har den populære, svenske krimiforfatter Mari Jungstedt endnu engang forladt Gotland for at lade historien foregå i Spanien. Inden skyerne kommer er den første bog i en ny serie kaldet Malaga.

Med ny serie sige vi også farvel til Anders Knutas og de andre personer i Visby for en stund for i stedte at byde velkommen til en ny hovedperson Lisa Hagel, der er svensk gymnasielærer. Efter 30 års ægteskab har hendes mand forladt hende til fordel for en yngre kvinde og hun skal nu skilles fra ham. Lisa overrasker sig selv ved at købe et gammelt slidt hus i en lille spansk landsby.

På et flamenco-kursus møder hun den spanske politimand Hector Correa, som er enkemand. Hurtigt fornemmer man, at de langsomt tiltrækkes af hinanden. Hector Correa arbejder med en drabssag, hvor en anklager med en svensk kone brutalt er blevet myrdet. Et mord der snart bliver efterfulgt af flere. Lisa Hagel bliver langsomt suget ind i sagen ved dels at komme med et par tips og dels ved at hun qua sin uddannelse kan agerer tolk mellem Hector Correa og de svenske vidner i sagen. En ny snushane er blevet født.

Det er en fortælling som tager udgangspunkt i Spaniens tragiske historie om de stjålne børn. Det er historien om de tusindvis af nyfødte børn (nogle mener op mod 300.000 børn), der i tiden under General Francisco Francos diktatur blev taget fra deres forældre.

Hvor forældrene fik at vide, at deres barn var dødt, så var det i virkeligheden blevet givet til forældre, som støttede General Francos  regime. Tankegangen var at børnene ville have bedre af at vokse hos velhavende katolske familier fremfor i en venstreorienteret familie. Den praksis tog om sig med årene, hvor nonner, læger mv også tog børn fra forældre, som de ikke anså for at være egnede som forældre ud fra moralske eller økonomiske grunde.

Selv efter General Francos død fortsatte denne praksis i flere år, ligesom det først er i de seneste år, at der har været de første retssager om de stjålne børn. Har man fulgt sagen om Spaniens stjålne børn, så afspejler Inden skyerne kommer, hvor stort og grundigt en forhåndsresearch Mai Jungstedt har foretaget. Hendes fortid som journalist fornægter sig ikke.

Forlagets beskrivelse

En kontroversiel spansk anklager, der er svensk gift, findes død i en slugt i bjergbyen Ronda på den spanske solkyst. Inden længe kan politiet konstatere, at der er tale om mord.

Gymnasielæreren Lisa Hagel er blevet forladt af sin mand gennem 30 år og flytter til Spanien fra Sverige i et forsøg på at starte forfra. Hun har købt en faldefærdig villa i en søvnig landsby og går straks i gang med at rive vægge ned.
Til et flamencokursus møder hun kriminalbetjenten og enkemanden Hector Correa, som også har ar på sjælen, og inden Lisa får set sig om, er hun blevet inddraget i efterforskningen af det mystiske mord på anklageren.

Snart begås endnu et mord, og denne gang leder sporene helt tilbage til general Franco og Spaniens blodige historie.

Inden skyerne kommer er første del i Mari Jungstedts nye krimiserie, der udspiller sig på Spaniens solkyst med de andalusiske bjerge og Malagas storbypuls som baggrund.

Anmeldelse

Inden skyerne kommer er hurtigt og letlæst krimi, hvor hun i bedste Mari Jungstedt-stil igen viser sin store omsorg for udsatte befolkningsgrupper ved på bedste vis at få historien bygget op omkring Spaniens stjålne børn. Det er en forfriskende fornyelse med nyt miljø og nye hovedpersoner. Den begyndende kærlighed mellem Lisa og Hector fylder lidt, men overskygger ikke handlingen i bogen. Og jo kender man lidt til kulturforskellene mellem nordiske kvinder og sydeuropæiske mænd, så skal det nok blive et makkerpar, der er værd at følge fremover.

God start på en ny serie! Jeg er klar til  næste bog!

Om Inden skyerne kommer

Inden skyerne kommer kan købes hos tales.dk
Inden skyerne kommer kan købes hos Saxo.com

Sprog: Dansk
ISBN: 9788772381121
Forlag: People’sPress
Sideantal: 300
Udgivet: 11. februar 2021

Inden skyerne kommer af Mari Jungstedt

God start på en ny serie! Jeg er klar til næste bog!

Inden skyerne kommer er hurtigt og letlæst krimi, hvor hun i bedste Mari Jungstedt-stil igen viser sin store omsorg for udsatte befolkningsgrupper ved på bedste vis at få historien bygget op omkring Spaniens stjålne børn. Det er en forfriskende fornyelse med nyt miljø og nye hovedpersoner.

User Rating: No Ratings Yet !

Andre artikler

Back to top button