Krimi

Mørket kalder af Michael Katz Krefeld

Mørket kalder er mit første bekendtskab med Michael Katz Krefelds bøger, selvom jeg har en håndfuld af hans bøger stående på bogreolen. Jeg er gennem årene flere gang stødt på Michael Katz Krefelds navn og bemærket, at hans bøger generelt altid fået flotte ord med på vejen af anmelderne.

Inden Michael Katz Krefeld sprang ud som krimiforfatter havde han startet sin skrevne karrierer som filmmanuskriptforfatter, hvor han måske mest af alt huskes for Nikolaj og Julie og Nynne.

Mørket kalder er Michael Katz Krefelds 10. krimi siden den første udkom i 2007 og vel med 2018 som et af højdepunkterne, hvor han fik Krimimessens Publikumspris 2018 nok mest takket være serien om privatopdageren Ravn der i den grad vundet krimilæsernes hjerter.

Forlagets beskrivelse

Ny selvstændig krimi af Michael Katz Krefeld med den kvindelige politikommissær Cecilie Mars i hovedrollen. Efter et brutalt overfald på en ung pige ønsker politikommissær Cecilie Mars at skabe retfærdighed, der hvor loven ikke længere slår til. Men snart får hendes handlinger uforudsigelige konsekvenser. Mørket kalder er en højspændt thriller om overgreb på kvinder, selvtægt og myndighedernes afmagt. En storbykrimi der kommer ind i sjælens mørkeste afkroge.

Michael Katz Krefeld er de danske krimilæseres yndlingsforfatter – han vandt Krimimessens publikumspris 2018 og Bog & idés læserpris – Martha-prisen i 2016. Michaels første roman, Før stormen, indbragte ham Kriminalakademiets debutantpris i 2007.

Mørket kalder betegnes som en storbykrimi der kommer ind i de mørke kroge af det menneskelige sind og sjæl. Det er på mange måder en barsk krimi, som behandler et sensitivt emne. Michael evner at skrive medrivende og indfangende, og de danske læsere vil uden tvivl få en unik læseoplevelse med Michael Katz Krefelds nye krimi Mørket kalder.

Anmeldelse

Michael Katz Krefeld leverer alt, hvad man kan forvente at en god krimi skal indeholde. Der er spænding lige fra starten og en handling hvor læseren ledes fra den ene mistænkte til anden i jagten på Lazurus rigtige identitet. Jeg synes den er overbevisende godt skrevet.

I Mørket kalder er temaet selvtægt. Det er et spændende emne, hvor man med udgangspunkt i begreber som moral og retssamfund, kan diskutere om der er sammenhæng mellem lovovertrædelse og straf. Hvor ofte læser man ikke fortællinger om ofre for vold og voldtægter, der får ar på sjælen for livet og hvor gerningsmanden slipper med en let straf? Selvtægt er naturligvis ikke acceptabelt i et retssamfund, og her må det være samfundets opgave at følge med tiden, så der er sammenhæng mellem handling og straf.

Om Mørket kalder

Sprog: Dansk
ISBN: 9788711691939
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 400
Udgivet: 23. november 2018

Mørket kalder af Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld med god og underholdende krimi

Michael Katz Krefeld leverer alt, hvad man kan forvente, at en god krimi skal indeholde. Der er spænding lige fra starten og en handling hvor læseren ledes fra den ene mistænkte til anden i jagten på Lazurus rigtige identitet. Jeg synes den er overbevisende godt skrevet. Kom bare med den næste bog - jeg er klar!

User Rating: No Ratings Yet !

Andre artikler

Back to top button