Krimi

Skamløkken

Efter et voldsomt opgør med sin tidligere mand og tabet af sin kæreste Pierre, har Mona Schiller brugt tid på at komme sig både mentalt men også efter de fysiske skrammer som hun har fået. Hun bliver efterfølgende kontaktet af en tidligere kollega, hvis datter Sophie ikke er kommet hjem som forventet.

Kort efter bliver en ung kvinde fundet død, hængende i et træ ved en kirke – umiddelbart er der ingen spor eller tegn på hvad der er foregået eller er årsag til drabet. Sagen bliver håndteret af politiet med Mona Schillers søn Anton som del af efterforskningsholdet. Tidligere spillede Mona ofte en rolle i politiets efterforskning, da hun i forbindelse med sit arbejde som privatdetektiv faldt over informationer eller spor som kunne hjælpe politiet i deres opklaringsarbejde. Efter en skelsættende hændelse hvor Antons kone mistede deres ufødte barn, og afsløring af dybe hemmeligheder i Monas liv, er der opstået splid mellem Mona og Anton, som nu ikke har kontakt.

Efterhånden som Mona dykker ned i omstændighederne omkring Sophies forsvinden, dukker der også hemmeligheder og sandheder frem fra gemmerne.

Efter at have læst den forrige bog – Vinterstrømmen i serien, som var rigtig spændende og overraskende, så blev Skamløkken desværre en skuffelse. Emnet var aktuelt da det omhandler mænds behandling af unge kvinder når det gælder sexuelle ydelser, men selve bogen var noget langtrukken og manglede lidt spændingsmomentet.

Forlagets beskrivelse:

Hvorfor forsvandt Sophie?

Den tidligere dommer Mona Schiller er flyttet tilbage til den lille by Vargön for at starte forfra. Men det hele er gået galt, og nu vil hendes voksne sønner ikke længere tale med hende.

Mens Mona kæmper for at komme på fode igen, ringer en gammel ven og kollega til hende og beder om hjælp til at finde sin datter Sophie. Det viser sig hurtigt, at det ikke er første gang, at Sophie er forsvundet.

Samtidig får Monas søn Anton, der er politibetjent, til opgave af efterforske et dødsfald. En ung pige har hængt sig i et træ ved Trollhättans kirke. Pigen har ingenting på sig, der kan afsløre hendes identitet. Men hvad der i første omgang ser ud til at være et selvmord, viser sig at være et drab, da retsmedicineren fastslår, at pigen allerede var død, da hun blev hængt …

Skamløkken er fjerde del i serien om den stærke, uforfærdede og ABBA-elskende livsnyder Mona Schiller, der hjælper politiet med opklaringer, men skjuler sine egne mørke hemmeligheder.

Fakta om bogen

Forfatter: Kamilla Oresvärd
Udgivelsesdato: august 2023
Forlag: Cicero
ISBN: 9788702402698
Antal sider: 416


Hvor finder du bogen:

Skamløkken, kan købes hos – Bog&ide
Skamløkken, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button