Krimi

Tågehav

Så er vi atter tibage hos August Strindberg og Maria Martinsson på Hovenäset i den svenske skærgård. De to bor nu sammen og nyder den svenske sommer, samtidig med at der snart skal være bagekonkurrence i byen så August er godt igang med at testbage nye og spændende kageopskrifter. Alt ånder sommerlig fred og ro lige indtil at der bliver fundet en mand hængende fra et udspringstårn, byen er lige på det tidspunkt ramt af tæt tåge så det er ikke muligt at se særlig langt foran sig, så der er derfor heller ingen som aner noget om hvad der er sket.

Efterforsker Maria Martinsson fra det lokale politi og hendes kollega Ray-Ray må starte efterforskningen med meget få spor, da de ikke ved hvem den omkomne er og ikke umiddelbart har nogen vidner. Men efterhånden som de begynder at dykke ned i sagen, begynder der at åbne sig små sprækker og de får de første spor at gå efter.

Samtidig er August Strindbergs tidligere bolig i Hovenäset blevet lejet ud midlertidigt til en ung kvinde, som virker meget sky og holder sig meget for sig selv. Maria og August henter hende og brunger hende ud til huset, og giver hende et par instrukser på vegne af husets udlejere. Huset har et mørkt ry i byen, da den ene af husets beboere – kvinden Lydia, for mange år siden blev fundet parteret i en fryser i husets kælder. Hendes mand blev dømt for mordet og begik siden selvmord. Iben, som den unge lejer hedder, har en personlig interesse i huset og ikke mindst kælderen som hun er forment adgang til – hvilket irriterer hende grænseløst.

Samtidig følger vi Oskar som er ny i denne bog, og de personlige problemer som han kæmper og ikke mindst det at han tilsyneladende tror at han som 7-årig myrdede Lydia, men nogen har holdt hånden over ham og ønsker for at alt i verden at holde omstændighederne omkring hændelsen skjult. Dog viser det sig en journalist er begyndt at interessere sig for drabet i Frysehuset som huset er blevet døbt, og i forbindelse med sin research har han kontaktet personer med tilknytning til sagen. Han har nemlig fundet et spor som måske kan tyde på at den dømte ægtemand i virkeligheden ikke er drabsmanden, og er begyndt at bore i sagen.

Der er mange tråde og spor som skal samles i Tågehav, selvom handlingen følger forskellige spor og involverer både nye og ganle kendinge i Hovenäset, så er der en dybere mening med det hele.

Endnu en spændende og velskrevet krimi fra Kristina Ohlsson, det er en af de boøger som er svær at lægge fra sig og hvor der lige skal læses en side mere for hvad sker der nu. Kristina Ohlsson formåer at fastholde spændingen hele vejen igennem, og vi følger hovedpersonerne – det forelskede par August og Maria, som nu er ved at lægge fortiden fra sig og skabe en tilværelse sammen i Hovenäset. Vi møder igen den evigt talende Gunnar som er byens selvbestaltede detektiv, men som nu er bundet til en kørestol hvilket dog ikke hindrer ham i at deltage i opklaringsarbejdet.

Dog er der måske lige et par for mange henvisninger til handlingen i de tidligere bøger, hvilket kan gør det svært at læse bogen som en selvstændig handling men det binder også enderne sammen.

Se også anmeldelserne af de 2 første bøger i serie om August Strindberg – Stormvagt og Isbryder

Forlagets beskrivelse:

Det er sommer på Hovenäset, og antikvitetshandler August Strindberg er midt i forberedelserne til en stor bagekonkurrence. Men da en tæt havgus vælter ind over næsset, bringer den kulde, mørke og ulykke med sig.  I tågesløret bliver en mand fundet hængende død fra et udspringstårn. Ingen i byen genkender manden, og politikommissær Maria Martinsson må grave dybt for at identificere ham.

Efterforskningen leder politiet tilbage til sommeren 1989, hvor en kvinde blev fundet myrdet i sit hjem, og Martinsson begynder at tvivle på, om den rette blev dømt for mordet.  

TÅGEHAV er tredje bog i Strindbergserien, der foregår på den smukke og atmosfærefyldte svenske vestkyst.

Fakta om bogen

Forfatter: Kristina Ohlsson
Udgivelsesdato: 1. september 2023
Forlag: Alpha Forlag
ISBN: 9788770078412
Antal sider: 484


Hvor finder du bogen:

Tågehav, kan købes hos – Bog&ide
Tågehav, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks.

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button