Krimi

Vinterstrømmen

En gruppe mænd på jagt, finder en plastikpose med kropsdele fra en mand i den lokale flod, lidt efter finder de flere plastikposer med tilsvarende kropsdele. Det er ikke muligt at identificere hvem manden er, da gerningsmanden har fjernet fingerspidser samt alt i ansigtet som vil kunne hjælpe med at finde ud af hvem han er. Dog har han et karakteristika som vækker Mona Schillers opmærksomhed, og samtidig en kraftig formodning som hurtigt blivet til frygt for hun kan ikke fortælle nogen om hvem hun formoder at offeret egentlig er.

Den tidligere dommer Mona Schiller har tidligere boet mange år i England, men er nu vendt tilbage til sin hjemby Vargön, hvor hun bor alene med hunden Coco men har taget den unge kvinde Hedda til sig og lader hende bo i sit hus. Mona fortæller ikke Hedda om sin mistanke, men Hedda fornemmer dog at der er noget som Mona ikke fortæller men hun ved ikke hvad det er.

Det lokale politi sætter alle folk på efterforskningen og ikke mindst at finde ud af hvem offeret er, og selv de mindste spor kan blive afgørende. Ingen personer i området er savnet, så alt tyder på at det er udefrakommende person, men hvem var han og hvad lavede han i Vargön inden han blev dræbt, og ikke mindst hvorfor blev han dræbt og derefter parteret på bestialsk måde samt fået skåret kønsorganerne af – er det et tegn.

Mona bliver mere og mere sikker på at hun ved hvem den dræbte er, og vi begynder at få mere at vide om hendes tid i England og om de 2 børn som hun efterlod hos deres far i Sverige. Efter 2 forliste ægteskaber er hun tilbage i sin hjemegn, hvor ingen kender hendes hemmeligheder – ikke engang hendes sønner. Hvoraf den viser viser sig at være den lokale politiefterforskningsleder. Til sidst bliver det for meget for hende og hun er nødt til at dele sin viden, og det bliver Hedda som får ens tor del at vide men ikke den sidste og nok mest kritiske del. Som dog til sidst kommer ud, da hun fortæller det til sine sønner som er overraskede og chokerede over denne nye viden om deres mor – som de ikke kendte til.

Et rigtigt godt sammensat plot, velskrevet og så tilpas krydret med små hints undervejs men alligevel oparbejder spændingen om hvad der er sket. For til sidst at eksplodere i en medrivende afslutning.

Forlagets beskrivelse:

Liget af en mand bliver fundet i vandet ved den nedlagte papirfabrik i Vargön. Offeret er parteret, og kropsdelene er anbragt i sorte plasticsække. Alt, der kunne identificere ham, er omhyggeligt fjernet fra kroppen – bortset fra et enkelt kendetegn, som giver Mona en fornemmelse af, hvem manden er. Men hvis Mona fortæller politiet om sin mistanke, bliver hun nødt til at afsløre den hemmelighed, hun bærer på. En hemmelighed, som kan bringe hendes nærmeste i fare.

Tag med til Vargön, den lille by med de store hemmeligheder. Her møder vi storslået natur, særlige personligheder og gådefulde mysterier.

Vinterstrømmen er tredje del i serien om den stærke, uforfærdede og ABBA-elskende livsnyder Mona Schiller, der hjælper politiet med opklaringer, men skjuler sine egne mørke hemmeligheder.

Fakta om bogen

Forfatter: Kamilla Oresvärd
Udgivelsesdato: 2. august 2023
Forlag: Cicero
ISBN: 9788702402704
Antal sider: 448


Hvor finder du bogen:

Vinterstrømmen, kan købes hos Bog&ide
Vinterstrømmen, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button