Spænding

På date med en morder

Er det spændingen ved at gå på date med en ukendt mand – spændingen i det ukendte møde, som får Ibens søster Cecilie til at tage på en blind date. En date som skal vise sig at blive skæbnesvanger for hende og ikke mindst for hendes familie.

Handlingen starter hvor vi følger Cecilie gøre sig klar til sin date, hun er spændt og forventningsfuld. Herefter går handlingen videre til søsteren Iben som et år efter at Cecilie er forsvundet går igen med at opklare hvad der skete med lillesøsteren. Et sår som endnu ikke er helet men som spøger hos Iben, for hun forstår ganske enkelt ikke hvorfor søsteren forsvandt og hvad skete der. Og hvorfor var hun begydt at date, når hun havde sin datter at tænke på ? Spørgsmålene hober sig op hos Iben og hun kaster sig ud i kampen med at finde et svar.

Det bliver en rejse som ikke bliver nem og koster på det personlige plan, Ibens mand er ikke ligefrem begejstret for den besættelse som det nærmest er blevet for Iben. Men hun er fast besluttet på at opklare hvad der skete med søsteren og hvorfor hun pludselig forsvandt uden et ord. En meget personlig og følelsesladet opklaring, hvor Iben blandt andet går på opdagelse i sin egen familie og dens historie, og ikke mindst en opdagelse i den menneskelige natur og dens måske ikke altid så positive sider.

Fængslende og overraskende. Bogen starter stille og roligt op, med introduktion til karakterne og deres historie, for herefter at sætte tempoet op og til sids afsluttes med en eksplosion af en finale så man som læser sidder helt forpustet tilbage og tænker “hvad skete der lige her”.

Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag

Forlagets tekst

Ibens lillesøster er forsvundet. Det har hun været i snart et år, og i det år er Iben trukket længere og længere ind i sig selv. En mørk og lammende sorg har ædt hende op indefra og ødelagt hendes ellers lykkelige tilværelse. Politiet er overbevist om, at søsteren er blevet slået ihjel, og meget tyder på, at hun har mødt sin morder på en datingtjeneste. Men de er på bar bund, og på trods af en omfattende efterforskning har sporene ikke ført til noget gennembrud.

På årsdagen for sin søsters forsvinden beslutter Iben selv at tage affære. Enten gør hun det, eller også går hun til grunde. Velvidende at hun sætter sit liv over styr, velvidende at hun risikerer at miste både sig selv, sit ægteskab og måske endda sit liv, kaster hun sig ind i jagten på sin søsters morder. På date med en morder er en fængslende og forførende spændingsroman om kærlighed og seksualitet, og om den længsel og de hemmeligheder, der kan gemme sig bag folks pæne facader.

Info om bogen

Forfatter: Anna Ekberg
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Politiken
Sideantal: 352

Hvor kan du købe bogen

På Tales.dkPå date med en morder
På Saxo.dkPå date med en morder
På Bog & IdePå date med en morder

Fængslende

Personlig

En opklaring med personlige omkostninger

User Rating: No Ratings Yet !

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button