Forfattere

Bag om Sara Blædel

Sara Blædel er en af de nok mest kendte og betydningsfulde danske forfattere i gennem de seneste år. Hun har formået at fange os fuldstændigt i sine mysterier, psykologiske spil og ikke mindst hendes skrivestil som bare gør at man lige skal læse lidt mere og indenman ser sig om så er man pludselig nået til sidste side. Ikke uden grund at hun kan indtage pladsen som Danmarks krimidronning.

At være ordblind skulle ikke forhindre Sara Blædel i at uddanne sig til journalist, og senere blive en af Danmarks mest populære forfattere. Hun startede med at uddanne sig til tjener, for herefter at arbejde indenfor trykkeribranchen men kunne ikke tåle de stoffer som man benytter og stoppede derfor.

Hun startede sit eget krimiforlag – Sara B. som blev indledningen til hendes karriere indenfor krimiverden. Hun har siden udgivet serien om kriminalassistent Louise Rick, hvor bogen Grønt støv som den første udkom i 2004. Herefter er der løbende udkommet bøger i serien om Louise Rieck og veninden Camilla Lind. Seneste bind er Den tavse enke fra 2020.

I 2016 udkom første bind i serien om Ilka som arver en bedemands-forretning i USA efter sin far. Serien om Ilka er en trilogi og omfatter bøgerne – Bedemandens datter, Ilkas arv og Den tredie søster.

Fakta om forfatteren

  • Født d. 6. august 1964 i København
  • Startede eget krimiforlag – Sara B.
  • Bøger udkommet i 38 lande
  • Debutbog, Grønt støv udkom i 2004
  • Bøgerne er solgt i 4,5 mio. eksemplarer, heraf de 3 mio. i Danmark
  • Modtaget flere priser for sine bøger – bla. Krimiakademiets debutantpris, Årets Forfatter 2019, Krimimessens Publikumspris 2016 og De Gyldne Laurbær.
  • Foto credit: fotograf Les Kaner

Bøger af Sara Blædel

Indlægget indeholder affiliatelinks

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button