Vinterland
Forfatter: Kim Faber & Janni Pedersen
Udgivelsesdato: 2019
Forlag: Politikens Forlag
Format: ebook, Paperback
ISBN: 9788740061345
Antal sider: 464
Sprog: Dansk
Bedømmelse: Et brag af en debutkrimi fra parret Faber og Pedersen, spænding og et scenarie som er så tæt på virkelige hændelser at man får gåsehud når man læser bogen
Karakter:
5,0 rating
Bogen kan købes online hos:
Beskrivelse:

Bogen Vinterland, er debutkrimien skrevet af journalisterne Janni Pedersen og Kim Faber – som begge har mange års erfaring med journalistisk stof som kultur og ikke mindst kriminalstof. Bogens tykkelse leder da også hen på at her kan bruges rigtig mange timer med læsning, for den er tykkere end mange andre krimier.

Bogens hovedpersoner er de to tidligere makkere i politiet – Martin Juncker og Signe Kristiansen, hvor Martin Juncker nu er startet som leder af en lokal politistation og makkeren Signe Kristiansen, befinder sig på Politigården i København.

Det er lige op til jul, og julestemningen er ved at brede sig i det meste af Danmark, der skal lige nåes de sidste julegave indkøb inden den kommende juleferie og tid med familien. Så springer en bombe på et julemarked i det indre København. Martin Juncker og Signe Kristiansen må i gang for at opklare hvad der er sket og hvem der står bag angrebet. Handlingen kører i to spor, hvor vi følger det tidligere makkerpar – henholdsvis i København og i det midtsjællandske hvor Martin Juncker opholder sig en stor del af tiden.

Det er en af de bøger, hvor det er så svært at gennemskue plottet, og afslutningen kommer fra en helt uventet kant så man som læser sidder tilbage og tænker – det så jeg ikke lige komme…. – kan klart anbefales, fantastisk debut fra de to forfattere.

Forlagets beskrivelse

Vinder af DET DANSKE KRIMINALAKADEMIS DEBUTANTPRIS 2020. Alle i dansk politi ved, hvem Martin Juncker er. En af landets bedste drabsefterforskere, godt gift, far til to. Men Juncker har trådt ved siden af, er blevet forflyttet og befinder sig nu i en lille sløv provinsby på Sydøstsjælland. Han skal lede en ny lokalstation og kan samtidig tage sig af sin gamle demente far. Det burde være udramatisk, men så lander en spektakulær drabssag på hans bord.

En mand bliver fundet myrdet, og konen er forsvundet. Ingen har set noget, der er ingen spor at gå efter, intet åbenlyst motiv. Junckers tidligere makker Signe Kristiansen er stadig i sit vante job i København. Hun ser frem til en rolig jul sammen med sin familie, da en kraftig bombe springer på et julemarked i Indre By. Signe står i spidsen for jagten på gerningsmændene, men sporene ender hurtigt blindt – indtil hun får et tip, der trækker sagen et sted hen, hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

Journalistparret Janni Pedersen fra TV 2 og Kim Faber fra Politiken debuterede i 2019 med denne stærke og medrivende kriminalroman om terror, ondskab og magtesløshed i et Danmark, der er ved at fryse til. Skrevet med fintunet præcision og befolket af levende mennesker med virkelige problemer i et nutidigt Danmark i flammer.