Blog

Forfatter Fay Weldon er død

Forfatteren til En hun-djævels bekendelser er død – forfatterinden Fay Weldon er død i en alder af 91 år, har hendes søn Dan Weldon meddelt. Bogen blev nok især kendt da den i 1986 blev lavet som film med Meryl Streep og Roseanne Barr i hovedrollerne.

Fay Weldon blev født i 1931, og tilbragte de første år af sit liv i New Zealand. Senere flyttede hendes mor tilbage til England sammen med Fay. Hun var gift 2 gange, senest med jazz-trompetisten Ronald Weldon. Samtidig havde hun sin karriere som skribent, hvor hun blandt andet skrev reklametekster, tekster til radio og fjernsyn, efterfulgt af tekster til flere tv-serier som blandt Upstairs Downstairs om livet i en britisk herskabsfamilie og deres tjenestefolk.

Hun nåede ikke mindst at skrive en lang række noveller og bøger i sin lange forfatterkarriere, gerne med et satire og skarp dialog, som også var særdeles velegnet til fjernsynet og ikke mindst med et samfundsmæssigt perspektiv.

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button