Blog

Weekendens bogvalg

Jeg stod overfor et svært valg her i weekenden – det kan måske nok ikke kategoriseres som livskritisk men det havde alligevel en vigtig betydning for mig. Andre bogelskere vil måske være enige at det var et kritisk valg, for det kan have betydning for humør og velbefindende i løbet af weekenden hvis man træffer det forkerte valg.

Og med forkert valg, menes her at vælge den forkerte bog at læse som den næste bog. Et bogvalg er ikke helt nemt, men afhænger blandt andet af årstid, vejret og ikke mindst ens eget humør. Hvad er man i humør til at læse ?

Så mens det er vådt og blæsende udenfor, dog ind imellem med lidt solstrejf så stod valget mellem 4 bøger – 3 krimier og 1 roman. Umiddelbart ville jeg helst starte på en af krimierne for det er dem som jeg bedst kan lide at læse men så alligevel kunne det jo også være godt med lidt afveksling. Så langt så godt, men der var jo hele 4 bøger at vælge imellem og hvilken en skulle det være ?

PS. valget blev krimien Hævneren

Valgmulighederne var følgende:

En syerske i New York *

En fortælling om to kvinder fra hver sin generation i en familie, Estella der i 1941 flygter til USA fra Paris, og flere år senere opdager hendes barnebarn Fabienne historien om farmoderen.

Malstrøm *

Psykologen Anne Lebæk finder liget af en ung kvinde i venindens byhus i byen Hvertsunds gamle fiskerkvarter. Hun går derfor igang med at finde ud af hvem morderen er og hvorfor den unge kvinde blev dræbt.

Hævneren *

En kendt arkitekt bliver dæbt i nærheden af Roskilde, og drabsefterforskerne Jørgen Ågård og Elise Holm skal igang med opklaringen af hvad der er sket og hvad der ligger bag drabet.

ude *

Fire venner tager på jagt i det islandske fjeld, undervejs bliver de ramt af en voldsom snestorm og de bliver nødt til at søge ly i en afsides jagthytte. Og dermed starten på overlevelse for de 4, da der pludselig begynder at dukke mørke og godt gemte hemmeligheder op til overfladen.

* Indlægget indeholder affilialelinks.