Krimi

Nomaden

I Nomaden følger vi atter politiefterforskeren Sissel Jæger, som på første dag tilbage på arbejdet efter en længere syge-orlov, pludselig står med et kvindelig. Et lig som har været gravet ned så det ikke skulle kunne findes, på liget finder retsmediciner Harald Sejersen tegn på en ekstrem kold og kynisk drabsmetode. Da Ukrainekrigen er igang, tager Harald og hans assistent afsted til Ukraine for at hjælpe med identificering af de lig som er fundet i en af russernes massegrave. Her begynder der at dukke nogle episoder op som får Harald til tænke på kvindeliget i København, der dukker nemlig pludselig nogle fællestræk op som hænger sammen med drabet.

Derudover møder vi 2 unge ukrainske kvinder, som bare ønsker at komme væk fra krigen i landet, de har hørt at danskerne gerne vil hjælpe og gerne tager folk med hjem til Danmark så de føler så lettede da de pludselig får mulighed for et lift til Danmark. De undrer sig godt nok over at der ikke er flere med i bilen med kurs nordpå men får ikke mulighed for at tænke dybere over det. Da de vågner, er de holdt til fange og ved ikke hvad der kommer til at ske men fornemmer at det ikke tegner godt.

Samtidig er Sissels bror Tobias nyopereret i håbet om at han kan få førligheden tilbage men de er begge urolige for om der er sket noget under operationen. Da han falder med sin kørestol, må han derfor til undersøgelser på Rigshospitalet for at sikre at alt er iorden – det er han dog meget urolig for og vil helst ikke. Sissel lover at tage med og være der ved undersøgelserne, hvilket ikke passer hendes chef lige midt i en stor profileret efterforskning. Både for Sissel og Harald så kommer efterforskningen pludseligt meget tæt da de modtager trusler om deres nærmeste pårørende og for Haralds vedkommende rammer hans datter, som pludseligt er forsvundet.

Nomaden er andet bind i serien Udyret om makkerparret Sissel Jæger, efterforsker hos Københavns Politi og Harald Sejersen, retsmediciner på Rigshospitalet i København. Ligesom i første bind, mærkes det tydeligt, at den ene af forfatterne har indgående kendskab og erfaring med retsmedicin. Det er ind imellem så at man som læser føler at man er med nede i obduceringslokalet nede i kælderen under Rigshospitalet, i forhold til mængden og graden af detaljer.

De to forfattere er et godt makkerpar, og har her sammensat en god krimi med aspekter fra den virkelighed og verdens situation som vi befinder os i idag. Desværre er Nomaden nok svær at læse som selvstændig bog, da den indeholder en hel del referencer til handlingen i den foregående bog Specialisten. Det kan måske for en ny læser, være en fordel så man ikke behøver at læse den forrige bog. Desværre synes jeg at det var en anelse irriterende, at vi hele tiden lige skulle have en reference og kort beskrivelse af hvad der var sket tidligere. Det gjorde handlingen ind imellem lidt tung.

Forlagets beskrivelse:

Sissel er sygemeldt efter en konfrontation med en psykopatisk drabsmand. Hun har pådraget sig et alvorligt sår, der har svært ved at hele, og hun begynder at se det som et billede på sin sindstilstand. Hun er kun lige vendt tilbage på arbejde, da liget af en kvinde bliver fundet i Kongelunden på Amager. Kvindens lunger er gennemboret med en spids genstand, så de er klappet sammen, og hun langsomt er blevet kvalt. Hvilken psykologisk profil kan stå bag et så makabert drab?

Harald er nødt til at rejse til Ukraine, hvor han skal bistå med identificeringen af flere hundrede døde i en massegrav. Men denne gang synes han, det er svært at rejse fra sin datter. Under det overvældende arbejde står han pludselig med en sag, som i uhyggelig grad ligner noget, han har set i Danmark. En gerningsmand, der tror han kan skjule sine handlinger ved at begrave alting dybt i jorden. Nomaden er andet ud af fire planlagte bind i den rå serie UDYRET, der blev indledt med Specialisten.

Læs også vores anmeldelse af Specialisten

Fakta om bogen

Forfatter: Lotte Petri og Hans Petter Hougen
Udgivelsesdato: 24. august 2023
Forlag: People’s Press
ISBN: 9788775932900
Antal sider: 350


Hvor finder du bogen:

Nomaden, kan købes hos – Bog&ide
Nomaden, kan købes hos – Saxo.com

Indlægget indeholder reklamelinks

Bogormen

Penneførerne bag denne blog er bognørder og bogelskere, vi benytter enhver mulighed for at læse og fordybe os i en god bog.

Andre artikler

Back to top button