Bøger

Det falske vidne af Karin Slaughter

Det falske vidne er Karin Slaughter for fuld udblæsning når hun er bedst. I Det falske vidne fortæller hun en både fængslende og stærk historie om unge pigers sårbarhed, søskendekærlighed og hævn samtidig med at hun udstiller svaghederne i det amerikanske retssystem.

Jeg har et lidt blandet forhold til Karin Slaughters bøger. Nogle er nærmest dræbende at komme igennem og andre flyver jeg nærmest igennem. Det falske vidne hører absolut til blandt sidstnævnte kategori. I Det falske vidne viser Karin Slaughter, hvorfor hun er en af vor tids største forfattere af spændingsbøger.

Karen Slaughter tager os med tilbage til sommeren 1989, hvor vi  præsenteres for den dengang 14-årige Callie, der arbejder som barnepige for familien Waleski, hvor hun passer den 10-årige Trevor. Jobbet som barnepige har hun arvet efter sin storesøster Leigh. Trevors mor Linda arbejder på et hospital med lange arbejdstider og ofte også har natarbejde. Trevors far Buddy en lidt småkriminel type, som har et seksuelt forhold med Callie.

De to søstre har haft en hård opvækst i et af Atlantas værste områder med en nedbrudt mor og uden deres far i deres opvækst. Handlingen springer 22 år frem i tiden til 2021, hvor vi ser at de to søstres liv har udviklet sig i forskellig retning.

Leigh er nu advokat i et stort advokatfirma. Hun har skabt sig et ry som en både hård og dygtig advokat, der går langt for at få sine klienter frikendt. Hun har formået at skabe sig et liv, der er meget forskelligt i forhold til det miljø, som hun selv voksede op i. God indkomst, dejligt hjem, en 16-årig datter – Maddy – som klarer sig fint og et godt forhold til hendes eksmand Walter.

Omvendt er Callie endt i et misbrugsmiljø, hvor dagene går med at skaffe penge til at finansiere sin afhængighed. Forholdet mellem de to søstre har gennem årerne været kompliceret, men det trods alt stærke bånd mellem de to søstre, skal snart stå sin prøve.

Leigh får til opgave at forsvare Andrew Tenant, der er mistænkt for at stå bag en brutal voldtægt.  Han kommer fra en kendt og velhavende familie, som ejer bilfirmaet Tenant Automotive Group. Han skulle oprindeligt have haft Octavia Bacca, en ven af ​​Leigh, som sin advokat, men afskedigede hende blot en uge før retssagen mod ham skulle starte.  Han bad i stedet om at få Leigh som sin forsvarer. Ved det første møde med sin klient genkender hun ham svagt, og langsomt begynder det at gå op for hende, at Andrew i virkeligheden er den Trevor som hun og hendes lillesøster var barnepige for. Der er lagt op til en dramatisk kamp på liv og død når Trevor vil hævne begivenheder fra fortiden.

Forlagets beskrivelse

Leigh Collier har knoklet hårdt for at opbygge noget, der ligner et normalt liv. Hun har et godt job som forsvarsadvokat, hendes datter klarer sig godt i skolen, og selv hendes skilsmisse er forløbet forholdsvist civiliseret. Hendes liv er lige akkurat så almindeligt, som hun altid har håbet, det ville blive.
 
Men Leighs helt almindelige liv dækker over en barndom, der langt fra var almindelig. En barndom, der var skæmmet af hemmeligheder, ødelagt af svigt og i sidste ende flået i stykker af en knusende voldshandling.
 
Og så lander en sag på hendes skrivebord. Hun skal forsvare en mand, der er anklaget for voldtægt. Det er den mest højprofilerede sag, hun nogensinde har haft – en sag, der kan ændre hele hendes karriere, hvis hun vinder. Men da hun møder den sigtede, går det op for hende, at det ikke er et tilfælde, at han har valgt hende som sin advokat. Hun kender ham. Og han kender hende. Mere afgørende er dog, at han ved, hvad der skete tyve år tidligere – og hvorfor Leigh har brugt to årtier på at flygte.  
 
Hvis hun ikke kan få ham frikendt, står hun til at tabe meget mere end sagen. Den eneste, der kan hjælpe, er hendes lillesøster Callie, som hun ikke længere har nogen kontakt med – og hun er det sidste menneske, Leigh har lyst til at bede om hjælp. Men pludselig har hun ikke andre muligheder …

Karin Slaughter er en af verdens mest populære og anerkendte forfattere. Hendes bøger udkommer i 120 forskellige lande, og de har solgt i mere end 35 millioner eksemplarer. Hendes 20 romaner tæller Grant County- og Will Trent-serierne såvel som den Edgar-nominerede Hævntørst og New York Times-bestsellerne De smukkesteDen gode datterBrudstykker og Den sidste enke.

Slaughter står bag Save the Library-projektet – en non-profit organisation, der er etableret til støtte for biblioteker og biblioteksundervisningsprogrammer.

Den selvstændige roman Brudstykker filmes i øjeblikket til Netflix med bl.a. Toni Collette i en af hovedrollerne, og Grant County- og Will Trent-serierne udvikles i øjeblikket til selvstændige tv-serier.

Anmeldelse

Det falske vidne er en stærkt skrevet historie, som med sine miljøskildringer tager os med til det Atalanta, som Karin Slaughter selv så godt kender. Handlingen springer elegant mellem 1989 og foråret 2021, hvor pandemien selvfølgelig er med i handlingen.

Historien er mesterligt opbygget og fortalt. Allerede fra første kapitel var jeg opslugt af historien. Jeg havde med stor glæde set frem til denne bog blev udgivet – og skuffet det er jeg ikke. Alle mine forventninger til bogen blev i den grad indfriet.

Som altid bærer bogen præg af den imponerende research som Karin Slaughter har lavet forud for bogen. Specielt indblikket i hvordan det amerikanske retssystem fungerer, ligesom hendes viden om alle de stoffer, som Callie kommer i forbindelse med, er med til give bogen troværdighed.

Mangler du en god bog til en mørk og kold vinteraften, så er Karin Slaughter et godt og sikkert valg. Der er garanti for spænding og her får du på 560 sider en forrygende spændingsbog, der på engang er både gribende og neglebidende spændende.

Om Det falske vidne

Det falske vidne kan købes hos Bog&idé
Det falske vidne kan købes hos tales.dk
Det falske vidne kan købes hos Saxo.com

Sprog: Dansk
ISBN: 9788771918687
Forlag: HarperCollins
Sideantal: 560
Udgivet: 5. oktober 2021

Det falske vidne af Karin Slaughter

Karin Slaughter i absolut topform

Det falske vidne er Karin Slaughter for fuld udblæsning når hun er bedst. Historien er mesterligt opbygget og fortalt. Allerede fra første kapitel var jeg opslugt af historien. Jeg havde med stor glæde set frem til denne bog blev udgivet – og skuffet det er jeg ikke. Alle mine forventninger til bogen blev i den grad indfriet.

User Rating: No Ratings Yet !

Andre artikler

Back to top button